Stora drömmar på Elmia Husvagn Husbil

Europamästaren i supermoto Niclas Lundbäck har kört många mil med husbil, vissa år uppemot 10 000 mil, så han vet vad det är han vill ha. Ett arbetsdokument finns hemma med titeln ”Min drömhusbil”. Detta tog han fasta på och är nu importör av husbilar för NL exclusive motor home.

– Jag har rest mycket i Europa med olika husbilar och efter alla mil har jag lärt mig vad jag vill ha. Nu har jag samarbete med en tillverkare i Ungern som gör husbilar utefter önskemål. Jag är nog en ganska jobbig beställare, säger Niclas Lundbäck med ett leende.

Husbilen byggs på lastbilschassi från Scania och varje detalj skräddarsys helt utifrån hur kunden vill ha det. Bak i husbilen går det att få plats med alltifrån en liten bil till hästar eller motorcrossar. I köpet ingår all inredning, alltifrån köksutrustning till sängkläder och handdukar. I modellen som Niclas har är alla vitvaror av högsta kvalitet ifrån Miele. Trots sin storlek drar husbilen inte mer än cirka 2,5 l per mil. Varje detalj är optimerad enligt krav från Niclas.

I år är det premiär på Elmia Husvagn Husbil och Niclas är förväntansfull.
– Det är en speciell kategori av kunder som köper, hittills har jag sålt cirka 2–3 per år men det kan säkert bli fler, menar Niclas.

Under mässan finns det flera utställare som ställer ut stora husbilar i lyxklassen bland annat Hobby Fritid och Morelo.
– Alla som har bekantat sig med Golden Dream känner att det här är en helt ny nivå av husbilar. Vi har testat av marknaden i tre års tid och responsen har varit väldigt bra. Min gissning är att om några år ha en årsvolym på 15 enheter, säger Mats Svensson, Hobby Fritid i Tenhult.

Stora, lyxiga husbilar är synonymt med Morelo.
– Vi har märkt av ett intresse av att kunna ha större bilar med sig. Morelos flaggskepp heter Empire Liner 118 och har bland annat ett garage för fordon med längd upp till 4,4 meter. Förvånansvärt många som är intresserad av Empire Liner 118 åker också sportbil och har en Porsche 911, säger Robin Falkenhem, säljare på Morelo.

Publicerad
2018-07-06
Bilder
Lyxigt i kök i husbilen från NL exclusive motor home.
Lyxigt i kök i husbilen från NL exclusive motor home.
Vardagsrum i husbilen från NL exclusive motor home.
Vardagsrum i husbilen från NL exclusive motor home.
NL exclusive motor home
NL exclusive motor home