Lyxig premiär hos Carthago

Som vanligt rullar Carthago upp mot Elmia Husvagn Husbil välförsedda med nyheter på flera av modellerna – dessutom med två spännande Sverigepremiärer.

– Vi kommer ha ganska stora uppdateringar på Carthago c-tourer, som både blir lite mer utrustad och får en facelift på utsidan, bland annat en ny front. De har också jobbat mycket med vikten, lättviktskonstruktioner, för att fler bilar ska klara 3 500 kilo på ett bra sätt, säger Bengt-Åke Bengtsson, vd och försäljningschef på Bengt i Örkelljunga.

Carthago c-line kommer också med en ny generation med nyheter både invändigt och utvändigt – ett nytt bakstycke i nytt material och en ny trädesign i inredningen. De större bilarna, Carthago e-line och e-line XL, har även fått ett helt nytt och större badrum och därmed blivit 30 cm längre.
– Det är verkligen en jättefin badrumsinredning som jag tror många kommer uppskatta, säger Bengt-Åke Bengtsson.

– Vi har väldigt många fina nyheter i år till mässan. Elmia är mycket viktigt för oss och det är så bra drag i vår bransch nu. Mässan ger kunderna en bra chans att både titta och handla, bestämma sig och kunna boka och beställa i bra tid så att de får den modell de vill ha till nästa säsong, säger Bengt-Åke Bengtsson.

Och så var det ju de där Sverigepremiärerna förstås!

– Ja, det är en av de största premiärerna: liner-for-two, en helt ny modell-serie från Carthago. Den kom i fjol och det har skrivits mycket om den. Den har fått väldigt mycket uppmärksamhet, men har inte visats i Sverige ännu. Nu äntligen premiärvisas den!

– Där finns ett helt annat tankesätt med långbäddar fram över förarhytten och en väldigt rymlig rundsitsgrupp längst bak. Egentligen kan man säga att det är en lyxbil för två personer, två som vill ha det lite lyxigare med större vardagsrum med en stor rejäl sittgrupp och stor tv. Man kan bjuda in gäster och känna att man har gott om plats, så den tror jag kommer bli mycket populär.

–  Det blir ytterligare en Sverigepremiär, då vi visar en helt ny Van från Carthago som byggs exklusivt för Norden. Carthago Van (plåtis) kommer att visas i flera olika storlekar i vår Carthagomonter på Elmia, säger Bengt-Åke Bengtsson

Publicerad
2018-07-06
Bilder
Carthago
Carthago