Fullt hus hos Forsbergs Fritidscenter

Forsbergs Fritidscenter har varit med på Elmia Husvagn Husbil varje år ända sedan den allra första mässan. Som vanligt bjuder de på spännande nyheter och upplevelser i en stor välfylld monter. Listan blir lång när Christian Forsberg, grundare och också en av delägarna till företaget, börjar berätta. Och ändå – det här är bara vad han vet nu innan sommaren.

– Vi har fyra varumärken som vi ställer ut i vår egen monter med flera olika nya modeller inför 2019. Från Hobby visar vi en ny modell av Hobby 65 Edition och tre nya Vantana-versioner av plåtisar inför 2019, och från Frankia kommer vi ha den nya 890 GD med långbäddar, byggd på 5 500 kilos chassi. Vi kommer också visa en modell från Frankia som bygger på chassi från Mercedes, Platin 8400 som var succé på förra årets mässa. Den visar vi en ny version av i år. Och från Niesman+Bischoff visar vi två nya planlösningar på Arto 88 i form av B och LF, berättar Christan Forsberg.
– Dessutom har vi Forsbergs-personal i en mängd andra montrar som vi också representerar, till exempel Hobby husvagnar, Bürstner husbilar, Carthago husbilar, Dethleffs & Sunlight husbilar samt Rapido & Itineo husbilar, tillägger han.

Garage därbak

Förra året stod mässbesökarna i kö för att få en egen visning hos Forsbergs Fritidscenter av den lyxiga Concorde Centurion med en Mercedes-cabriolet i det inbyggda garaget därbak.
– När det gäller Concorde har vi först och främst en liten Credo, Forsberg Edition, som vi tagit fram två modeller av 791 & 840. Sedan har vi en jättespännande Carver 890 med stor rundsittgrupp bak, och så Liner Plus 990 med en smart bil i garaget. Den stora 12 meter långa Centurion, där kommer det med något snabbt, snyggt och dyrt i garaget, men vi kan inte säga ännu vad det blir, säger Christian Forsberg.
– Jag kan i alla fall säga att husbilen kostar runt 7 miljoner, och totalt med sportbilen landar priset på kanske 8-9 miljoner.

Specialister i montern
Forsbergs Fritidscenter finns på sju olika platser i Sverige och har i år en beräknad omsättning på en miljard kronor. Företaget har runt 120 anställda som till stor del är med och bildar team i montern när det är dags för Elmia Husvagn Husbil.

– Vi ställer upp med ett ordentligt team som kan ta hand om alla kunder som kommer till mässan. Vi är väldigt noga med att ha mycket och kunnigt folk på plats, vår egen personal, med våra egna säljare och specialister från service med flera som visar våra produkter. De kan ju verkligen våra produkter och täcker upp och kompletterar varandra bra så att kunderna kan få svar på alla möjliga detaljfrågor, säger Christian Forsberg.

Att vara med på Elmia Husvagn Husbil betyder mycket.
– Mässan är jättebra och viktig för oss. Det är ju den enda renodlade riktigt stora mässan vi har och den ligger kanonrätt i tiden, just när vi får in våra nyheter. En säsong går mot sitt slut och nästa börjar. Och där, just efter semestertider, precis då startar vi upp och premiärvisar våra nya modeller för nästa säsong. Vi lägger en stor del av vår försäljning där, och det känns toppenbra att vara där!

Publicerad
2018-06-04
Bilder
Niesmann Arto 88 2019
Niesmann Arto 88 2019
Niesmann Flair 920 2019
Niesmann Flair 920 2019
Frankia I 890 GD 2019
Frankia I 890 GD 2019
Concorde Centurion 2019 fiat
Concorde Centurion 2019 fiat
Christian Forsberg
Christian Forsberg