Elmia Husvagn Husbil - en mässa för alla åldrar

Sophie och Molly

Sophie och Molly

När mässredaktionens utsände tar en runda i hallarna för att intervjua besökare är det två unga damer som urskiljer sig lite extra i folkmyllret. Sophie springer runt med en walkie-talkie i högsta hugg med Molly hack i häl. Jag presenterar mig för tjejerna och blir glatt medbjuden till Hall D. Där träffar jag även Sophies föräldrar som visar sig vara den bloggande Polarfamiljen. 

Sophie, vars pappa faktiskt friade till hennes mamma på självaste mässan för två år sedan, har besökt Elmia Husvagn Husbil sedan hon var 2,5 år.  Molly kommer inte riktigt ihåg men tror nog att hon var där första gången när hon var fyra. När de får frågan om hur gamla de är svarar Sophie i bestämd ton att hon minsann faktiskt väldigt snart är nio år. Molly instämmer att det är ju faktiskt hon också, om två månader.

Det roligaste på mässan är att samla godis och leka i barnhallen, tonårshänget är också spännande för där får de ju faktiskt inte vara. Men att spela pingis och Guitar Hero har ju egentligen ingen specifik åldersgräns.  Att leka i rulltrappan är tydligen också en favorit, även om undertecknad påpekar att det får man ju inte göra. De båda tjejerna bara ler till svar och vill ha nästa fråga i stället.

I kör svarar Sophie och Molly att de vill ha en husvagn från Polar när de blir äldre.

 - Gärna en gemensam husvagn så att vi kan bo tillsammans, fast bara på mässcampingen under Elmia Husvagn Husbil, för man kanske vill ha en pojkvän någon gång, säger Sophie och Molly instämmer.

Enligt de båda tjejerna är det absolut bästa med mässan att man får vara tillsammans.

- Jag hade inte velat vara här utan Molly, säger Sophie och ler mot sin kompis.

Jag tackar tjejerna för pratstunden och får ett varsågod i farten när de redan har lagt in en högre växel för att snabbast möjligt ta sig till barnhallen igen.

Mässans utsände

Publicerad
2016-09-11