Fullt med campare på Elmia

Under Elmia Husvagn Husbil bor det lika många campare på mässområdet som det bor människor i Mora. Folkfesten är ett faktum och i år är mässan en dag längre än tidigare. "Camparnas nyårsafton" är säsongsfinalen som besökarna tillsammans firar in under den populära mässan. 

Startdestinationen var Hjortsås utanför Eslöv och slutmålet mässcampingen på Elmia. Conny och Gun Johansson har precis satt sig till rätta och dukat upp eftermiddagsfikat utanför husbilen. För hundvalpen Shadow är det premiär på mässcampingen medan paret Johansson har besökt Elmia Husvagn Husbil i nästan 30 år.

- Det är alltid lika roligt att vara här, det finns mycket saker att se och göra, säger Gun.

De är här tillsammans med klubben Frosta och 14 andra ekipage. Gemenskapen är en stark bidragande faktor till att Conny och Gun bor på mässcampingen.

- Man tar med sig sin stol dit folket sitter, ofta hamnar man någonstans där det inte blåser, säger Gun och skrattar.


Paret ser fram emot att träffa vänner och bekanta under mässan, kanske besöka oktoberfesten eller dansen som de flitigt har besökt tidigare år. En av årets stora nyheter är att mässan pågår en dag längre för besökare. Conny och Guns första intryck av att Elmia Husvagn Husbil har utökats med en dag är positivt. De tycker att det är bra att mässan blir längre. 

Snart stänger mässan för dagen, men för mässcamparna har festen bara börjat.

Publicerad
2016-09-07