Festivalkänsla under årets mässa

Familjen Lindbladh
Familjen Lindblad har besökt den populära mässan i Jönköping sedan sex år tillbaka. I år skedde en inte helt oplanerad affär och de är nu ägare till en Polar 620 CTX Svit.

Familjen Lindblad består av Martin, Ingela och dottern Sophie. De tycker att hela atmosfären runt Elmia Husvagn Husbil är det bästa med mässan.

- Det är nästan som en festival, fast inte lika stökigt, men egentligen går det inte att beskriva, man måste vara här, säger Ingela Lindblad.

Martin instämmer och anser att antingen tycker man om det eller inte. Det finns inget mitt emellan. Familjen tycker att det är helt fantastiskt och dottern hittar utan och innan i alla mässhallar. Man springer på folk som man annars inte skulle träffa.

- I dag träffade jag en herre, jag vet inte vad han heter, var han bor eller vad han kör för vagn men vi hälsar alltid på varandra när vi ses här år efter år, säger Martin Lindblad.

Glädje under och efter mässan

Glädjen och gemenskapen är två starka orsaker till att de återvänder till Elmia Husvagn Husbil.

- Man går och längtar till mässan hela året och när den är över lever man på glädjeruset den förde med sig, säger Ingela.

Utöver det stora campingintresset kör Martin Caramba, som står för Caravan Clubs avancerade manöverbana. Målet är att snabbast ta sig runt banan, vilket även innebär en hel del backning. Ingela bloggar i familjens namn för Polar.

- Ja det är ju mest jag som bloggar och det blir blandade inlägg, säger Ingela.  

Parets historia förändrades

När de befann sig på Elmia Husvagn Husbil för tre år sedan förändrades deras historia. Ingelas födelsedag väntade runt hörnet och hon ville absolut inte att denna skulle uppmärksammas. När hon stod i Polars monter och pratade om bloggen tog Martin vid precis när hon var klar. Lite smått irriterad blängde hon på honom och våndades när hon förstod att han skulle berätta för åhörarna om hennes födelsedag.

- Jag ville inte ha någon sång, jag ville ju inte uppmärksamma min födelsedag, säger Ingela och kollar på Martin.

Men det var ingen sång som Martin ville stämma upp i, utan han tog tillfället i akt till att gå ner på knä och fria!

- Ingela har alltid sagt att hon vill att frieriet ska vara spontant, oväntat, speciellt, romantiskt och en riktig överraskning, säger Martin.

Och det får man väl säga att frieriet levde upp till. Martin lyckades både med att smuggla med sig ringar och ta med vänner till den stora stunden.

Framskjuten bröllopsdag

I augusti förra året gifte de sig och under årets mässa firar paret sin första bröllopsdag.

- Egentligen skulle vi ju firat vår bröllopsdag för några veckor sedan, men det känns ju bättre att göra det på Elmia där allt hände, säger Ingela.

Mässredaktionen ser fram emot kommande år med familjen Lindblad som gäster och undrar vad som kommer att hända härnäst…

Publicerad
2016-09-11