Bloggparet FREEDOMtravel på plats

Freedomtravel

Under Elmia Husvagn Husbil 2016 har vi inte bara utställare, journalister och besökare i våra mässhallar. På Sydtorget står paret Bergström som bloggar på portalen freedomtravel.se. Helena och Peter Bergström som är från Stockholm bor i en husbåt och reser med husbil. Deras absolut största intresse är att resa med det sistnämnda ekipaget, gärna lite mer äventyrligt.

Parets campingintresse är väldigt stort eftersom de tycker om friheten man får när man reser med husbil. Tidigare har de rest utan övernattningsmöjligheten på fyra hjul, men när de åkte till Nya Zeeland för nästan tio år sedan ville Helena testa att hyra en husbil att resa runt i. Hon tyckte att det verkade prisvärt och bra, dock var inte Peter lika förtjust i tanken.

- Han tittade frågandes på mig och sa, ser jag ut som en campare eller, säger Helena Bergström och skrattar.

När de kom hem från den långväga resan dröjde det inte mer än tre veckor till Helena och Peter köpte en egen husbil.

- Vi blev ju helt frälsta, det är ett så himla bra sätt att resa på, säger Helena. 

Bättre än förväntat

Elmia Husvagn Husbil 2016 har överträffat paret Bergströms förväntningar. Det kommer fram många besökare som läser bloggen. Helena och Peter anser att mässan är väldigt välorganiserad och proffsig, både bemötandet mot dem som utställare och hur allt annat fungerar. 

- Caravan Club är också helt fantastiska som håller ställningarna på mässcampingen, säger Helena.

Livebloggar

Paret har fullt upp inne i mässhallarna nästan hela tiden. Eftersom de livebloggar minst två gånger om dagen behöver de vara ute bland de andra montrarna för att få koll på alla nyheter.

- Jag går runt och fotar och rapporterar medan Helena skriver, det är ett bra teamwork, säger Peter Bergström.

Något som de har fastnat lite extra för är husbilarna från Swift som enligt paret redan har ett bra grundpaket.

- Man behöver inte köpa till saker som ugn och mikro, de har också tänkt mycket på säkerheten, det gillar vi, avslutar Helena.

Läs bloggen här.

Publicerad
2016-09-11