SWIFT HUSBILAR / Brittiska Fritidsfordon Norden AB

Swift, Europas största varumärke!

Swift Toscane 599 FB – ny ”plåtis” med samma höga säkerhetstänk och utrustningsnivå som sina större syskon!
Uppmuntrade av försäljningsframgångarna i Sverige fortsätter nu Europas största varumärke för fritidsfordon, Swift, sin satsning i Norden. Till årsmodell 2019 hoppar Swift Group på trenden med de mindre kompakthusbilarna, s.k. ”plåtisar”. Nu lanserar man en modell anpassad för den nordiska marknaden, Swift Toscane 599 FB.

Efterfrågan från kunder som vill ha mindre och smidigare husbilar ökar för varje år som går. Det blir allt tätare trafik på Europas vägar och det är ofta bökigt att ta sig in i trånga städer med en större husbil. Ytterligare ett argument för ”plåtisar” är att dom fungerar bra som andrabil i vardagen. Fördelarna är många och husbilstypen har blivit väldigt populär.

Swift har valt att lägga sin första ”plåtis” för den nordiska marknaden precis under 6 meter. Längden 6 meter är ofta gränsen hos många färjebolag för en billigare färjebiljett, över 6 meter medför högre priser. Även när man vill parkera sin husbil så är 6 meter lite av en gräns, över så blir det knepigt att få plats på en vanlig parkeringsficka.

Nya Toscane 599 FB är en mycket väldisponerad ”plåtis” under 6 meter. Längst bak hittar vi en stor tvärställd säng som är uppfällbar för att skapa ett stort utrymme där cyklar och annat skrymmande kan förvaras under färd. Framåt i bilen finns det till vänster ett badrum med dusch, mitt emot en garderob samt ett kylskåp placerat i den högre och bättre ergonomiska arbetshöjden. Framför hittar vi ett välutrustat kök med bl.a. separat ugn och mitt emot en rymlig sittgrupp. Här sitter 4 personer bekvämt.

Vad är då speciellt med Swift Toscane 599 FB jämfört med övriga ”plåtisar” på marknaden? Visst är det många detaljer som är genomtänkta och även snyggt designade, såsom den smarta sittgruppen som är bäddbar till en tredje bädd och den sobra inredningen i skandinaviska färger. Men viktigast på Toscane 599 FB är ändå det fundamentala som man hittar hos samtliga Swifts husbilar; den höga säkerhetsnivån och att bilarna är väldigt bra utrustade redan i standardutförande.

När det gäller säkerheten så är Toscane 599 FB (som övriga Swifts modeller) krocktestad med krockdockor, utrustad med säkerhetsramar i sittgruppens soffor, alla textilier och dynor är flamsäkra och chassit är standardutrustat med ESP, antispinn, ABS-bromsar, airbags o.s.v. Även detaljen där bordet i sittgruppen rekommenderas att tas bort under färd och placeras i en egen avsedd transportplats finns i Toscane 599 FB. Hos Swift tas säkerheten på största allvar.

Även utrustningsnivån hos Toscane 599 FB sticker ut som den bör på en Swift husbil. Utöver de många säkerhetsdetaljerna som är standard så hittar man bl.a. backkamera, DAB radio, aluminiumfälgar och digitalt APP-styrd manöverpanel (Swift Command) i den långa listan för standardutrustning.

Swift Toscane 600-serien med 5 st. bältade sittplatser, 6 st. bäddar och totalvikt 3 500 kg!

Till 2018 introducerade Swift sin nya Toscane 600-serie. I de båda modellerna 694 EB (långbäddar) och 694 QB (queensäng) har Swift lyckats kombinera 5 st. bältade sittplatser och 6 st. bäddar med en totalvikt på 3 500 kg.

Försäljningsframgångarna lät inte vänta på sig då efterfrågan från yngre husbilsköpare ökar för varje år. Husbilsåkare med senare utfärdade körkort (efter juni -96) får inte köra de större modellerna som har totalvikter över 3 500 kg med B-körkort. De är även ofta barnfamiljer som behöver både fler bältade sittplatser och bäddar. Toscane 694 EB och 694 QB förefaller skräddarsydda för den här växande kundgruppen.

Till årsmodell 2019 har den 741 cm långa halvintegrerade Toscane 694 med nedfällbar säng över sittgruppen fram fått flera tongivande uppdateringar och förbättringar. Riktigt bra har nu blivit ännu bättre, och även i 600-serien finns Swifts grundläggande höga säkerhetsstrategi.

Swift Toscane 700-serien – ALDE vattenburen värme och fullutrustad som standard!

Även Swifts storsäljare med ALDE vattenburen värme som standard får en hel del uppdateringar och nyheter årsmodell 2019.

Swifts APP-styrda manöverpanel uppdateras med en ny TFT Screen. Härifrån styr man smidigt allt det tekniska i bilen. Även en digital instruktionsbok på svenska är inlagd. Enkelt och mycket användarvänligt!

En annan viktig nyhet för 2019 är att det vattenburna värmesystemet från ALDE kompletteras med en värmeväxlare som medför att man kan dra nytta av motorns värme för att värma upp bodelen. Omvänt kan man även värma motorn vintertid från bodelens värmesystem.

Även exteriört har Toscane 700-serien fått uppdateringar i form av nya karossnära fönster från Dometic.

http://www.swiftnorden.se
Publicerad
2018-08-06
Bilder
Dokument