Swift Norden

Världspremiär på Elmia för nya husbilsmodeller från Swift Group!

Förra året steg Swift Group, en av Europas största producenter av fritidsfordon, in på den svenska husbilsmarknaden. Nya Swift Toscane togs fram speciellt för nordiska förhållanden och framgångarna lät inte vänta på sig. Redan första årsmodellen tecknades avtal med tio återförsäljare runt om i Sverige, och den nordiska generalagenten Brittiska Fritidsfordon Norden AB har redan importerat stora volymer till den svenska marknaden. Nu tar Swift Group ny sats under Elmia-mässan i Jönköping den 7-11 september och bjuder på världspremiär av två nya modeller: Toscane 794 EB och Toscane 794 QB.

Längden är dryga 8 meter på de båda halvintegrerade husbilarna, där 794 EB har långbäddar bak med garage under och 794 QB har en inbjudande queensäng med halvgarage under. Toscane 794 EB och QB är välutrustade i grundutförande och har samma höga säkerhetsnivå och vassa prisbild som övriga modeller i Toscane-serien. Priset 729 000 kronor för en så välutrustad och komplett husbil får anses som mycket attraktivt.


Det är tack vare ny affärsmodell, enhetligare produktion med färre antal modeller och hög standardutrustning som Swift och generalagenten kan erbjuda husbilar i det högre segmentet till så konkurrenskraftiga priser. De nya modellerna Toscane 794 EB och Toscane 794 QB är inget undantag.

- ”Nya Toscane 794 EB och QB är framtagna till husbilsåkaren som inte vill kompromissa. Oavsett om man faller för långbäddade 794 EB med garage eller 794 QB med den stora queensängen så får man en husbil som uppfyller de flesta krav och önskemål.” säger Magnus Wetterö, VD för agenturbolaget i Norden, och fortsätter,

- ”Ta till exempel sovrumsavdelningen i Toscane 794 QB. Swifts bredare kaross på 238 cm och den separata duschkabinen skapar rymd och komfort som för tankarna till en lyxig hotellsvit.”, säger Magnus stolt.

När man pratar komfort så är även förmågan att lasta viktig. En lång semesterresa medför mycket prylar som ska med. Här är nya Toscane 794 en riktig laståsna. Väljer man Fiats Maxi-chassi så får man nästan ett tons lastvikt!

- ”Nytt för årsmodell 2017 är att hela karossen, även golvet, byggs i glasfiber, GRP. Swift kallar konstruktionen för SMART Plus. Karossen byggs med ett regelverk och ramar i polyuretan-baserat material. Vilket medför en både starkare och lättare kaross, som även är resistent mot inkommande fukt. Här lämnar Swift hela 10 års garanti mot inkommande fukt. ”, berättar Magnus.

En annan viktig del i Swifts SMART Plus konstruktionssystem är säkerheten. Swift är en av få producenter som utför riktiga krocktester på bodelen med krockdockor. De här testerna har bland annat medfört att sittgruppens soffa fått en extra kraftig stålkonstruktion för att inte ge vika vid kollisioner. En annan intressant detalj är Swifts rekommendation att bordet ska tas bort under färd. Det här görs smidigt och enkelt, det finns en speciell hållare till bordet i garderoben.

Swift har inte bara ambitioner att leda utvecklingen beträffande säkerhet. Även på innovationer och teknik vill producenten vara i framkant. Stora nyheter för årsmodell 2017 är de nya systemen Swift COMMAND och Swift COMMAND TRACKER.

Förstnämnda Swift COMMAND är en mobil och webbaserad manöverpanel. Så utöver LCD-kontrollpanelen i husbilen kan man från en smartphone eller padda styra i princip hela husbilens system. Allt från att starta och slå av värmepannan till att tända belysningen. Swift COMMAND TRACKER är även det ett webbaserat system. I husbilen sitter en gömd GPS-sändare, och på en smartphone eller padda kan man följa exakt var husbilen befinner sig. Det här systemet gör det näst intill omöjligt att stjäla husbilen utan att bli upptäckt.

- ”Det är riktigt roligt att kunna presentera de här båda nya avancerade systemen. Att till exempel kunna slå på värmen på distans några timmar innan man ska åka en kall höstdag är ju inte så dumt, och att alltid veta var husbilen befinner sig är en stor trygghetsfaktor.” säger Magnus.

Även efter köpet har generalagenten tänkt till och vill skapa trygghet och komfort för sina Swift kunder. Man har därför tecknat ett exklusivt samarbete med den rikstäckande verkstadskedjan MECA.

- ”Att köpa husbil är en stor investering och en livsstil. Vi vill skapa trygghet även efter köpet. Därför känns det bra att ha MECA som rikstäckande auktoriserad eftermarknadspartner till Swift. För Swifts ägare är det aldrig långt till närmaste verkstad när man vill serva eller behöver få hjälp med något annat på sin husbil.”, säger Magnus, och fortsätter.

- ”Swifts säkerhetstänk, kvalitetskraven och norden anpassningen i kombination med samarbetet med MECA är helt i linje med vår strategi att erbjuda en komplett husbil till bra prisbild. När vi sedan kan komplettera med för ögat snygga detaljer i snygga flamfria textilier och en fräsch utvändig design, så har vi en produkt som vi är riktigt stolta över.”, avslutar Magnus Wetterö, VD för Swifts agent i Norden, Brittiska Fritidsfordon Norden AB.

Totalt visar Swift fem modeller på Elmia Husbil & Husvagn i Jönköping den 7-11 september. Utöver de båda nya Toscane 794 EB och Toscane 794 QB så visar man även Toscane 640 HB, 774 EB och 774 QB. I montern kommer även MECA Sweden att vara representerade.

FAKTA SWIFT GROUP.

- Swift Group producerar varje år över 14 000 fritidsfordon, och är därmed en av Europas största producenter.

- Swift grundades 1964.

- Swift är kvalitetscertifierade och genomför varje år rigorösa tester, bl.a. testas produkterna i köldkammare, genomgår krocktester och stabilitets/körprov på certifierad testbana.

- Nya Swift husbilar säljs med 2 års helfordonsgaranti och 10 års garanti mot inkommande fukt.

- Swift husbilar säljs av återförsäljare runt hela landet, se mer på www.swiftnorden.se.

- Auktoriserad eftermarknadspartner är rikstäckande verkstadskedjan MECA.

http://www.swiftnorden.se

Publicerad
2016-08-23
Bilder
Dokument