Heart of Lapland

Midnattssolen och norrskenet lyser över Jönköping

Nu kommer midnattssolen och norrskenets land till Jönköping. I vår monter är du välkommen in och prata härliga resmål i östra Norrbotten och få tips på hur du på bästa, mysigaste och vackraste sätt tar dig och ditt ekipage upp till oss i norr......och så bjuder vi på en kopp kaffe i lugn och ro.
Visste du att Östra Norrbotten är ett av de solsäkraste ställena i vårt land.

Låt dig förtrollas av östra Swedish Lapland

Välkommen till östra Swedish Lapland. Välkommen in i värmen och gemenskapen. Det sägs att alla platser har sin egen unika charm, och i östra Swedish Lapland finns det gott om just det – charm. Små pittoreska skärgårdsöar med storslagen natur och fascinerande historia. Lokalbefolkning som bjuder upp till dans på ljumma sommarkvällar. Lekande barn som knyter vänskapsband för livet. Semesterliv när det är som bäst. Okomplicerat och helt underbart.

Här är de största attraktionerna skapade av naturen själv

Och så här på sommaren, när midnattssolen generöst slösar med ljus dygnet runt, får du extra mycket tid och energi för att fylla dagarna med minnesvärda aktiviteter. Eller spendera kvällarna och nätterna med ett fiskespö i ena handen och en kåsa kokkaffe i andra handen. Här har vi en rik kultur med levande minoritetsspråk: finska, meänkieli och samiska, vid sidan av det svenska. De fem huvudorterna: Kalix, Haparanda, Övertorneå, Överkalix och Pajala, ligger på bekvämt avstånd från varandra. Det betyder att du inte behöver välja, du hinner utforska hela regionen när du är här på semester.

Låt lokalbefolkningens varma hjärtan ständigt påminna om att alla människor är betydelsefulla och lika mycket värda. Låt smakerna i matlagningen leda dig mellan orterna. Här finns nämligen den lokala anknytningen som vi är så stolta över. Det lokala köket har förmånen att botanisera i ett välfyllt skafferi med naturliga råvaror av högsta klass. I de djupa skogarna hämtar vi naturbetat viltkött av älg och ren, och i älven hämtas fisken. Smakerna gifter sig alldeles utmärkt med bär som fått mogna under den generösa midnattssolen. Eller varför inte låta lingon, blåbär, åkerbär eller hjortron bli den söta avrundningen på en fulländad måltid? Och den eleganta, ursprungsskyddade Kalixlöjrommen rekommenderar vi förstås att du smakar när du ändå är i Kalix. Här finns historien, själen och smakerna!

Välkommen till östra Swedish Lapland. Känn dig som hemma.

http://www.heartoflapland.com
Publicerad
2016-09-06