Pilote bjuder stort lastutrymme trots lågbäddar

Många husbilsköpare efterlyser större plats att packa utemöbler och liknande. I Pilote Explorateur har man byggt in dubbelt golv under de låga långbäddarna för att maximera garaget.

–  En del kunder vill inte ha högbäddar utan föredrar låga. Det kan vara äldre personer eller helt enkelt bara att de vill ha sängarna som de är hemma, närmare golvet, säger Lars Jarlerud, senior adviser på Eurocaravan & consulting AB.

– Då uppstår ofta problemet att de förlorar bagageutrymmet under bäddarna. Genom att bygga in dubbla golv på de Pilote Explorateur får vi ändå ett stort garage, att exempelvis förvara bord och stolar i.

Pilote-gruppen är en av mässans och Sveriges äldsta husbilstillverkare. Sedan 1962 har man producerat husvagnar och 1978 byggde man den första protypen av en alkovhusbil.

I år gör Pilote och Referense en stor uppgradering på de lägre prissegmenten.

– Vi är bäst på helintregrerade bilar och i år gör vi en rejäl uppgradering med ett lyxigare utseende på våra instegsmodeller, berättar Lars Jarlerud.

– Bland annat med samma front som de lyxigare modellerna och med så kallade buss-speglar, som många husbilsköpare vill ha.

Publicerad
2013-09-12