På safari med husbil

Att resa i grupp med husbil, upptäcka sevärdheter och ha trevligt tillsammans. Det är några av ingredienserna i en husbilssafari.
– Det var toppen, och vi ska med på en safari nästa år igen, säger Kerstin och Östen Edman från Tyresö som var med på premiärturen.

I våras ägde den första Husbilssafarin rum, med slutdestination Berlin. Ett tiotal husbilsekipage fanns med på resan, och i en av dem fanns Kerstin och Östen Edman från Tyresö.
– Vi har haft husbil i fyra år, men tyckte det här verkade jätteroligt. Att få träffa likasinnade och få allt serverat, berättar Kerstin.

Husbilssafari är ett ordnat äventyr skulle man kunna säga. Alla färjebiljetter och ställplatser är förbokade av arrangören. Dessutom ingår en del utflykter och guidningar. Däremellan har man frihet att göra vad man vill.
– Vi ger koordinater och vissa samlingstider, sen åker var och en i den takt den vill, berättar Carola Eklundh som är en av de som driver Husbilssafari.

 Husbilssafari startade i våras och i höst ska de ge sig iväg på sin tredje resa. Nästa år väntar fyra turer.
–  Vi brinner för att få visa människor allt det fina som vi själva har skrivit om och upplevt, säger Carola Eklundh, som tidigare varit redaktör för en husbilstidning.

 Och Kerstin och Östen vill gärna med på en resa till.
–  Vi har siktet inställt på turen till England, berättar de.

Publicerad
2013-09-13
Bilder
Kerstin och Östen Edman från Tyresö kör Dethleff och åker gärna på Husbilssafari
Kerstin och Östen Edman från Tyresö kör Dethleff och åker gärna på Husbilssafari