Med en villavagn blir campinglivet bekvämare

Antalet villavagnar ökar i Sverige. Alltfler vill ha bekvämare boende och mer självständighet på sin campingsemester.
–  Många av våra kunder är säsongscampare som tröttnat på servicehus och små köksutrymmen. De vill rå sig själva, säger Peter Ribbing, ägare till PR Villavagnar i Sollebrunn utanför Alingsås.

Rymlighet, komfort och valfrihet, det är tre viktiga epitet när det gäller villavagnar. PR Villavagnar har ”hus” på mellan 35-40 kvadratmeter med två eller tre sovrum.
–  Det finns plats för mellan 6-8 personer, berättar Peter Ribbing.

Villavagnarna är komplett möblerade och lyfts på plats med kranbil. De är vinterbonade och byggda i helt underhållsfria material.
– Våra kunder vill inte behöva måla och fixa, man vill bara ha det skönt på sin semester, säger Peter Ribbing.

Många av PR Villavagnars kunder är före detta säsongscampare. De vill inte lämna campinglivet, men har kanske saknat bekvämligheter som riktiga sängar och rymliga kök.
– De gillar livet på campingen och då är villavagnen ett perfekt alternativ. Man har egen toalett och dusch och rår sig själv, säger Peter Ribbing.

Peter Ribbing samarbetar med en rad campingplatser runt om i Sverige och letar ständigt nya partners. Men det är inte bara på campingplatsen en villavagn kan vara ett bra alternativ.
- Har man en tomt med vatten och avlopp framdraget så passar villavagnen utmärkt som vanligt fritidshus, prisvärt och smidigt, intygar Peter Ribbing.

Publicerad
2013-09-12