Ketterer presenterar en elva meter lång husbilsdröm

På Ketterer Continental är inredning, utrustning och material noga utvalt och anpassat för den verkligt kräsne husbilsköparen. Med den så kallade ”pop out”-funktionen kan bilen få ytterligare yta på flera kvadratmeter.

Ketterers monter på husvagnsmässan är inte stor, men många besökare stannar till vid den 11 meter långa husbilen. Inte lika många är spekulanter, men Ketterer Continental är helt klart ett dragplåster.
– Förra året hade vi varje dag kö av folk som ville komma in och titta, berättar Anders Lundström, försäljningsansvarig på ALFAB som är generalagent för Ketterer.

Märket Ketterer hade tillverkat bussar och hästbilar i över 20 år när man slog sig på husbilsmarknaden. Det var på husbilsmässan i Düsseldorf för tre år sedan som man fick sin första beställning på en renodlad husbil.
– Vi har fått en enorm respons på våra rena linjer och exklusiva material, berättar Erik Behrens, vd på ALFAB.

De vita skinnsofforna, högblanka materialen och tjocka mattorna vittnar allt om att det här är en produkt för den kvalitetsmedvetne husbilsköparen. Utskjut, eller pop-out, som det också heter, är en finess som Ketterer haft på sina hästbilar i snart tio år. På Continental-bilen i montern är det en variant längs med hela långsidan, vilket gör fyra kvadratmeter extra golvyta.
–  Här är utskjutet bara en halv meter, men det kan installeras ända ut till dryga metern, säger Erik Behrens.

Förutom det lyxiga utförandet är materialvalen det som utmärker Continental och de övriga modellerna från Ketterer. En påkostad klimatanläggning och ljudisolering utöver det vanliga är attraktivt inte minst inom motorsporten.
–  Vi har flera kunder inom eliten i Formel 1. Bland annat för den unika ljudisoleringen i både fönster och väggar, förklarar Erik Behrens.

Konkurrensen är inte så stor när det gäller det här prissegmentet inom husbil. Men det finns ett antal mindre tillverkare, exempelvis i Ungern. På Elmia husvagn/husbil  kan man få se TG Exclusive Line som importerats av Hobby Fritid.
Ketterer tillverkar bara ett 100-tal bilar om året och Continental görs alltid på beställning från kunden. Allt kan utformas efter önskemål och det gör varje bil unik.
– Vi märkte direkt att det har saknats en riktig topp-produkt inom husbilssektorn, säger Erik Behrens.

Publicerad
2013-09-12