Kabe lanserar Europas bredaste husbil

Kabe blir nu den enda husbilstillverkaren i Europa som erbjuder alla sina halvintegrerade husbilar i 2,5 meters bredd.
 – Det är en skillnad med 10-12 centimeter på standardstorleken, vilket gör en hel del på exempelvis sängbredden, säger Johan Skogeryd, försäljningschef på Kabe.

Samtliga av Kabes halvintegrerade husbilar har blivit cirka en decimeter bredare. En förändring som Johan Skogeryd tror kommer att locka den komfortkräsne.

– Det kanske inte låter så mycket, men 10 centimeter gör mycket på rymdkänslan i bilen. Framförallt storleken på sängarna. Vi är unika och faktiskt ensamma i Europa med att erbjuda den här bredden.

Värmekomfort är viktig för många svenska husbilsköpare. De helintegrerade modellerna får värme i framrutan som tillval, vilket är en nyhet som bör glädja alla vintercampare.

Funktionella lösningar är viktigt både för nybörjaren och den rutinerade camparen. Kabes senaste Crossover-modell, x740 LXL har en luftig planlösning med L-format kök.
 – Här finns två dubbelsängar, varav den ena är nedfällbar från taket. Vilket skapar effektivt utrymme, säger Johan Skogeryd, försäljningschef på Kabe.

På mässan presenterar Kabe också ett helt nytt bildspråk på utsidan på två av sina lyxigare husvagnsmodeller. Det är Royal och Hacienda som har screentryck på sidorna istället för stripes.
 – Man kan få fram metallicfärger och det blir 3D effekt, berättar Johan Skogeryd. Vi anpassar dessutom trycket efter hur väggen ser ut på respektive modell. Det kan bli uppemot 100 olika motiv.

Publicerad
2013-09-11