Gemenskap på mässcampingen

Strosande på mässgolvet och beslut om stora inköp. Men Elmia Husvagn Husbil innebär också en avkopplande helg där gemenskapen sätts i fokus.
– Det här är något man längtar till hela året, säger Birgitta Nilsson, som bor på campingen intill mässhallarna.

Birgitta och väninnan Tina Johansson sitter utanför husbilen på mässcampingen med varsin bok i handen och ett glas vin på bordet. Det är dags att ta igen sig lite efter förmiddagens besök inne på mässan.
– Det här är underbart. Man är inne och tittar och diskuterar en stund och sedan kan man gå ut igen när man känner för det, säger Tina.

Som vanligt bor hon och maken på mässcampingen under Elmia Husvagn Husbil. De är två av de omkring 7 000 personer passar på att bo på campingen under mässan. En tradition som de senaste åren har inneburit att de även inhyser Birgitta Nilsson och hennes make i sin husbil.
– Vi har en villavagn uppställd på Orust, så de är snälla och låter oss bo hos dem, säger Birgitta och skrattar.

Nordens största husvagns- och husbilsmässa är en av årets stora höjdpunkter menar både Birgitta och Tina. Mycket på grund av gemenskapen som finns bland de som bor på campingen.
– Vi i vårt umgänge är fem husbilar, men det händer hela tiden att man börjar prata med sådana man inte känner. Folk sitter tillsammans och man hittar nya bekantskaper, säger Birgitta.
– Sedan är det förstås jätteroligt att gå omkring, se de senaste trenderna och titta på alla nya, fina husvagnar och husbilar. Två av våra sju husbilar har vi köpt på mässan och en tredje tittade vi ut här, säger Tina.

Både Tina och Birgitta har varit med sina respektive på Elmia Husvagn Husbil ”minst tio gånger” och de lär återkomma nästa år också.
– Det här är en tradition man inte vill missa, säger de i kör.

Publicerad
2013-09-13