Oenoforos AB

NYHET! BROCHET RÉSERVE Sauvignon Blanc – nytt ekologiskt vin från smakdoktorn i Loiredalen

Brochet Facile Sauvignon Blanc är det ekologiska vinet som fått stor uppmärksamhet och vunnit många vinvänners hjärtan i Sverige. I beställningssortimentet lanseras nu
BROCHET RÉSERVE – ett gäddvin de luxe.
Att skapa ekologiska viner har varit en självklarhet för vinmakaren Frédéric Brochet, som är en hängiven förespråkare av ekologisk vinproduktion. Förutsättningarna för att det skulle vara både gott och uppskattat är dessutom perfekta - Frédéric Brochet är doktor i smak och hur vi uppfattar och tar till oss smaker.

”Vi har sett en fantastisk respons på Brochet Facile Sauvignon Blanc och vill nu erbjuda ytterligare ett vin från denna producent. Brochet Réserve är ett bevis på Frédéric Brochets mångsidighet – hans förmåga
att både ta fram prisvärda viner såväl som viner av toppkvalitet,” säger Josefin Andreasson, Brand Manager på Oenoforos, som är ansvarig för lanseringen.

BROCHET RÉSERVE kommer från odlingar i de södra delarna av vackra Loiredalen i trakterna av Poitiers - allt skött enligt ekologiska regler, liksom tillverkningen av vinet.

BROCHET RÉSERVE har en frisk, ren och torr smak med intensiva druvaromer samt en lång eftersmak fylld med frukttoner av citrus, mango och krusbär.

Vinet passar strålande till fisk- och skaldjur samt ljusa kötträtter. En härlig kombination är BROCHET RÉSERVE till potatis– och citronöverbakad gösfilé med vitlökskryddad örtsås. Vinet är även ett trevligt sällskap till en smakrik chèvre.

Vinet finns att prova i Oenoforos monter B05:16.

För mer information och bilder, kontakta Josefin Andreasson, Brand Manager på Oenoforosgruppen,
josefin.andreasson@oenoforos.se

Brochet Réserve Sauvignon Blanc 2014
/ Volym: Flaska 750 ml / Pris: 99 kr Varunummer: 78967-01 / Sortiment: Beställningssortimentet
Alkoholhalt: 12,5% / Ursprung: Loire, Frankrike / Ekologisk: Ja / Druvsort: 100 % sauvignon blanc / Producent: Ampelidae

http://oenoforos.se/Produkt.aspx?productID=389
Publicerad
2015-04-21
Bilder