1 februari 2019

Två vaser och växter som passar till

Helena Kaasik, journalist och fotograf

Designveckan i Stockholm nalkas och i samband med den är det är ett helt pärlband med produkter som släpps. Jag har uppmärksammat två nya vaser som lanserades i förra vecka och matchat dem med lämpliga blommor.

 

Just nu duggar det tätt bland produktlanseringarna och jag har noterat att det släppts två nya, riktigt flotta vaser på marknaden. Den första står Industridesignern Lisa Hilland för. Hon har i samarbete med Orrefors tagit fram vasen Bloom som är övertäckt med ett metallnät som stöd för blommorna. Tanken är också att vasen ska vara lika vacker med blommor som utan.

Den här vasen kan jag se med en bukett nyplockade luktärter eller med en endast en kvist noggrant utvald hortensia. En blandad bukett med torkade blommor skulle också kunna bli väldigt vackert i Bloom.

Den andra är en stolt vas som formgivaren Mårten Medbo har designat i samarbete med Kosta Boda exklusivt för Svenskt Tenn. Ratio som dem fått heta, är slipad på ett okonventionellt sätt med diamantsåg vilket ger den en stilig och exklusiv form. Den cirka 25 cm höga vasen tillverkas i några olika färger vilket är ovanligt för slipat glas.

 

I den här vasen kan jag se en skulptural men ändå mjuk körsbärskvist. Det skulle också vara vackert att placera några trädgårdsrosor i en matchande färg i Ratio.

 

Foto: Orrefors, Hanna Wendelbo, Artflowers, Kosta Boda, Pixbay.