18 februari 2019

Odling i pallkrage – när en trend slår igenom

Helena Kaasik, journalist och fotograf

I den nyutkomna boken Maxad skörd i din pallkrage av Eva Robild (Bonnier Fakta) får du tips på hur du får ut så många skördar som möjligt från din upphöjda odling. Den är skriven av Eva Robild och kommer om några veckor att finnas rykande nytryckt i en bokhandel nära dig.

 

En trend som verkligen slagit igenom i vårt avlånga land är odling i pallkrage. Man kan bäst beskriva det som en folkrörelse då man räknar med att det finns en miljon pallkragar i Sverige som det odlas i.

 

Ni som provat känner till fördelarna med bekvämare ogräsrensning och minimalt med grävning. Man kan också odla i pallkrage praktiskt taget över allt eftersom det inte kräver en jättestor yta. Du behöver inte ens en trädgård vilket gör pallkragen lämplig för storstadsodling.

 

Eva Robild skrev boken Odla i pallkrage redan år 2014. Nu lanserar hon uppföljaren som handlar om att man ska få ut så mycket som möjligt från en odling i pallkrage, fler och bättre skördar till exempel. Maxad skörd i din pallkrage (Bonnier Fakta) är precis utkommen och vänder sig både till dig som är nybörjare och dig som vill utvecklas inom odling. Försäljningsstarten är beräknad till mars.

 

Omslagsfoto: Anette Nilsson.