29 januari 2019

Nya möbler för hemmets grönska

Helena Kaasik, journalist och fotograf

Ytterligare ett designvarumärke släpper möbel för inomhusväxter.

 

Det är spännande med alla dessa moderna möbler för inomhusväxter som dyker upp över allt just nu. Två exempel är danska Ferm Living, som presenterade en modell i metall på ben i olika färger för några säsonger sedan. Lika så har Gus design en hel kollektion med blomsterbord och piedestaler i modernt formspråk, som de bland annat visade på Elmia Garden i höstas.

 

Nästa företag att lansera ett bord för växter på ben är det brittiska företaget Buster & Punsch som gjort sig kända för sina rustika metallprodukter. Det är armaturer för ledbelysning, ljusstakar, handtag och inte minst strömbrytare och dimmers.

Blomsterbordet ingår i en hel serie med låga bord som går att arrangera tillsammans eller placera var för sig. Materialet de är tillverkade i är mesh, en slags perforerad metall som ger ett industriellt men samtidigt minimalistiskt intryck. Tanken är att möbeln ska vara lätt att placera och använda i olika inredningsstilar.

 

Egentligen är det inte konstigt att så många företag satsar på den här typen av förvaringslösningar för växter. Intresset för att omge sig med grönska verkar inte ha mattats av. Enligt de trendrapporter jag har sett och seminarier jag lyssnat på, spår man att det är ett intresse som snarare kommer att växa. Många vill omge sig med växter, inte bara hemma utan över allt, även på arbetsplatser och i andra offentliga miljöer.

 

Vad tycker du, kan du tänka dig att sätta dina växter i en sådan här perforerad låda hemma?