Tips och guider inför ditt mässdeltagande

Här samlar vi tips och guider för er som ställer ut på Elmia Garden. 2023 kommer ett stort fokus ligga på hur man kan optimera sitt utställande vid parallella mässor.

Videoutbildning på 7 min

Vad ska man tänka på när man ställer ut på en mässa som går parallellt med en annan?

Vi förstår att det kan komma många funderingar från er utställare när det kommer till att ställa ut på en mässa som går parallellt med en annan. Här bjuder vi er på en snabbutbildning i vad man som utställare kan behöva tänka på och göra i samband med den här typen av mässor.

Filmen är gjord tillsammans med "mässgurun" Mikael Jansson från Fairlink.

Visa inte dina priser öppet - och annat att tänka på:

  • Visa inte era priser öppet, utan ta fram prislistor på förfrågan av rätt besökare. Detta är viktigt eftersom besökarna på Elmia Park i de flesta fall kan ses som slutkunder när de går på Elmia Garden. Det är alltså inte bra om de ser inköpspriserna till butik när de själva senare ska handla från butikerna.
  • Besökarna på Elmia Park och Elmia Garden kommer ha olika färger på sina badge-band för att du ska kunna skilja på målgrupperna.
  • Tänk på möjligheterna i de olika målgrupperna. Vem besöker din monter? Är det en återförsäljare som kan göra inköp direkt eller är det din kunds kund? Vilka möjligheter finns det för dig att träffa både och? Tänk på styrkan i att marknadsföra ert varumärke även mot slutkund.