Vinnare Elmia Garden Award 2015

Odlingskruka i mikrofiber årets vinnare

För tionde året korar Elmia Garden en vinnare i Elmia Garden Award, tävlingen som vill främja goda trädgårdslösningar. Urbanero vinner jubileumsårets pris med sin odlingskruka MicroGarden i mikrofiber.

Årets Trädgårdsprodukt 2015 - Odlingskruka i mikrofiber– Jag är oerhört stolt över att vara en bland de stora och namnkunniga företagen som också var nominerade. Men krukan är fiffigare än man tror och det har juryn uppenbarligen fastnat för. Mitt mål har varit att ta fram en produkt som alla kan använda även om man inte har trädgård och priset är ett bevis på att jag har tänkt rätt, säger Olof Nauclér, grundare av Urbanero.   

Tanken har varit att skapa ett flexibelt odlingskärl som är lätt att odla i och som går att använda i flera år. Att Olof Nauclér garanterar fem års hållbarhet är ett bevis på det. Men eftersom krukorna är lätta blir en odling med Urbaneros MicroGarden flexibel. 

– Krukan har redan en massa fans och det finns till och med de som odlar i mina krukor under sin husvagnssemester, berättar Olof Nauclér. 

Christina Säll är ordförande i juryn och testgruppen av produkterna i Elmia Garden Award. I år stod slutstriden mellan tre bidrag. Men juryn fann till slut att Urbaneros kruka var både elegant och praktisk men samtidigt hållbar. 

– Vi uppfattade odlingskrukan från Urbanero som genomtänkt. Materialet är vattentätt i botten och genomsläppligt på sidorna, vilket gör att växterna trivs samtidigt som krukan inte smutsar ner nämnvärt. När säsongen är slut tömmer man och viker ihop den till nästa år. Med Urbanerokrukor slipper man de tomma pallkragarna under vintern, säger Christina Säll. 

I juryn för Elmia Garden Award/Årets Trädgårdsprodukt ingår: Christina Säll, chefredaktör för Riksförbundet Svensk Trädgårds tidning Hemträdgården, Simon Irvine, trädgårdsdesigner på Läckö Slott och Magnus Åström, creative director på Blink. 

Juryns motivering lyder: Med MicroGarden har Urbanero utvecklat ett flexibelt och funktionellt alternativ till odling i pallkrage. Den låga vikten och det mjuka formbara materialet gör produkten lätt att använda och återanvända av odlare överallt, på terrassen, på balkongen och i trädgården. Med genomtänkt design och rejält tilltagen volym kan man i MicroGarden odla grönsaker överallt och naturligtvis även blommor. 

Bilder

Högupplösta bilder går att laddar ner från Elmias Mynewsdeskkonto. www.mynewsdesk.com.

 

För ytterligare information kontakta:

Henrik Landén, mässansvarig, Elmia Garden, 036-15 22 57, henrik.landen@elmia.se

Olof Nauclér, Urbanero, 070-710 08 05, olof@urbanero.com