Elmia Garden Award - Årets Trädgårdsprodukt 2018

Stort massmedialt intresse, bred exponering under Elmia Garden och enorm draghjälp med marknadsföring och PR – produkterna som nomineras till Årets Trädgårdsprodukt får en riktig kanonstart på marknaden! 

Elmia Garden Award är en utmärkelse med tyngd och status i branschen. Eldriven skottkärra, ergonomisk räfsa, fågelholk med webkamera, praktisk odlingsbänk,  en lampa med växtbelysning, odlingskruka i mikrofiber och nu senast 100% Återvunnen jord – genom åren har det presenterats många kloka och smarta lösningar när vinnaren i Årets Trädgårdsprodukt koras.

Syftet med Årets Trädgårdsprodukt är att visa på den kreativitet och produktutveckling som sker inom trädgårdsbranschen. Elmia Garden ger företag, såväl stora som små, chansen att visa upp sina bidrag för en bredare publik inför det slutliga valet som sker under våren. Det mediala intresset är stort – produkterna får stor uppmärksamhet – missa inte chansen att ge din produktlansering extra draghjälp!

Jury och regler

Produkterna bedöms av en jury bestående av erkända namn som Simon Irvine, trädgårdsdesigner på Läckö Slott, Christina Säll, Hemträdgården samt Magnus Åström, Creative Director på Blink. De nominerade bidragen visas i en utställning på Elmia Garden och den slutliga vinnaren offentliggörs sedan vid en pressträff på våren, lagom till trädgårdssäsongens start. Alla de stora facktidningarna, och många dagstidningar, har skrivit om de produkter som hittills fått utmärkelsen.

Anmäl ditt bidrag

Läs mer om vad som gäller för att delta Regler och information för Elmia Garden Award 2018. Sista anmälningsdag är 2017-09-01. Anmäl ditt bidrag här.


Vinnare Årets Trädgårdsprodukt 2017

Utmärkelsen Årets Trädgårdsprodukt 2017, Elmia Garden Award, gick till Design Björn Lidbrandt för hans planteringsring i betong. Produkten erbjuder en effektiv lösning för att skydda träd och buskar där robotgräsklippare sköter gräsklippandet. Samtidigt blir den en stilren detalj i trädgården.

– Utmärkelsen har väldigt stor betydelse för mig. Det är dels en bekräftelse på att det är en bra produkt, sen ger den förhoppningsvis en knuff i rätt riktning med hjälp av den uppmärksamhet produkten nu får i media, säger Björn Lidbrandt.

Läs mer om 2017 års vinnare