Nominerade bidrag Årets Trädgårdsprodukt 2017

Elmia Garden Award är en utmärkelse med tyngd och status i branschen. Genom åren har det presenterats många kloka och smarta lösningar när vinnaren i Årets Trädgårdsprodukt koras.

Produkterna bedöms av en jury och vinnaren av Elmia Garden Award 2017 kommer att offentliggöras vid en pressträff under mars. Alla bidrag visas i en utställning under Elmia Garden 5-6 oktober 2016.

 

Nominerade produkter:

MotSnigel Snigelstation 

Snigelstationen gör det enkelt för mördarsniglar och andra sniglar att krypa in, men vinbärssnäckor och snäckor skyddas.

Miljöcenter AB
Monter D03:62
www.miljocenter.se

MotSnigel Snigelstation

Maskgödsel

Unik kompost tillverkad av jordens bästa medarbetare, daggmaskarna. Används som jordförbättring, dress eller genom att lösas upp och duschas på växterna.

Hasselfors Garden AB
Monter D03:80
www.hasselforsgarden.se

Maskgödsel

PotLock – harpun/spyd 

Med PotLock står krukan stadigt och skyddas både mot blåst och stöld. När det 60 cm långa spjutet i galvaniserat järn slås ner i jorden genom ett av krukans dräneringshål fungerar det som en harpun och stiften slår ut efter 5-7 cm. Krukan låses på så sätt fast och står stadigt på sin plats.

W.E.T. by Pot Olé Aps
Monter D01:55
www.pot-ole.dk

Potlock

Planteringsring 

En designad betongring som ger ett snyggt och praktiskt skydd för träd och planteringar. Underlättar trädgårdsarbetet genom att självgående gräsklippare vänder mot kanten.

Design Björn Lidbrandt
Monter C02:21
www.planteringsring.se

Planteringsring

Maskkompost

Helt organiskt gödningsprodukt med jordförbättrande egenskaper. Högt näringsinnehåll som passar från frösådd till stora plantor. Produkten blandas ner i jorden för att skapa långtidsverkande näringstillförsel.

Nelson Garden AB
Monter D01:74
www.nelson.se

Maskkompost

Gräsfrö med seedbooster 

Gräsfrö med seedbooster är en ny teknik för sådd av gräsmatta som hjälper gräset att vinna över ogräset. Varje gräsfrö är omslutet av ett långtidsverkande näringsskal som ger gräsfröet näring upp till fyra månader efter sådden. Fåglarna gillar inte heller näringsskalet, det krävs mindre mängd gräsfrön och etableringen blir säkrare.

GTG Nordic AB
Monter D07:86
www.gtgnordic.com

Gräsfrö med seedbooster

Plan Light Primula 

Växtbelysning med specialdesignade våglängder i snygg design. Lampan finns i olika färger och utföranden med en unik sammansättning våglängder var och en lämplig för övervintring, odling respektive för tillskottsbelysning av växter.

Wexthuset – Honey Pot Garden AB
Monter C03:06
www.wexthuset.com

Plan Light Primula

Trädgårdslampa

Lampa gjord i 16 mm järnrör som har rostats, lamparmatur i mässing, zinkad kopplingsdosa och är delbar på mitten för lättare transport.

Two Faces of Sweden AB
Monter D06:50
www.twofaces.se

Trädgårdslampa

Vplant

Man monterar lätt ihop Vplant med ett fåtal skruvar. Vplant är ett modulsystem som du kan bygga efter dina önskemål. Vplant består av ett fåtal komponenter.

Vplant AB
Monter C03:28
www.vplant.se 

VPlant

Odlingshuva för pallkrage 

Enkel att applicera på din pallkrage tack vare ett resårband som håller denna på plats och håller även mödarsniglarna på behörigt avstånd. Denna unika odlingshuva för pallkrage ger en bättre skörd på ett enkelt sätt.

Hepac Group AB
Monter D05:74
www.hepacgroup.se

 Odlingshuva för pallkrage