Retailutveckling, ätbart och innovationer i fokus

Elmia Garden 2016 bjöd på trädgårdstrendspaning, utställning av de nominerade bidragen till Elmia Garden Award – Årets Trädgårdsprodukt, Årets perenn 2017, Createshop för florister, inspirationsföreläsningar på scen och marknadens nyheter inför nästa år.

Översikt Elmia Garden 2016

Nyhetssläpp och handel var i fokus på årets Elmia Garden. Två mässhallar fyllda med inspiration och över 200 utställare som visade en bred mix av nyheter för trädgårdsbranschen.

- Det var roligt att se alla innovativa och kreativa produkter som utställarna presenterade på mässan. Det är tydligt att branschens nyheter väcker stort intresse hos våra besökare. Jag tror att 2017 blir ett spännande trädgårdsår, säger Henrik Landén, projektledare för Elmia Garden.

Nyheter och framtidens utmaningar

Tolkning av nästa års trädgårdstrender, frö- och bärnyheter och inspirationsföredrag om offentliga parkmiljöer var några av de välbesökta seminarierna. Marcel Jansen, retailspecialist från Amsterdam, var också på plats och pratade på temat Next level retailing. Han diskuterade bland annat hur trädgårdscenter och butiker kan marknadsföra sig i framtiden för att möta den yngre generationens konsumenter.

- De köper inte längre produkter utan lösningar och idéer som sedan beställs över internet. I mina seminarier diskuterar jag hur företag kan göra sin produkt relevant, så att målgruppen både vill köpa den och sprida det vidare i till exempel sociala medier, säger Marcel Jansen.

Vilda och yviga arrangemang skapades under Createshop

Under mässan lanserades årets nyhet, Createshop i blomsterbinderi, där 16 deltagare kom till Jönköping för att under ledning av floristinspiratören Nicklas Jensen skapa egna unika blomsterarrangemang framför publik.

Elmia Garden är norra Europas viktigaste mötesplats för de som arbetar inom den trädgårdsdetaljhandeln och med offentliga gröna ytor. Årets mässa lockade 3 325 besökare. Mässan går årligen och nästa gång är 4-5 oktober 2017.

Publicerad
2016-10-06
Bilder
Nicklas Jensen under Createshop
Nicklas Jensen under Createshop
Handel i fokus på Elmia Garden
Handel i fokus på Elmia Garden
Marcel Jansen på scen
Marcel Jansen på scen