Första plantskolan är klimatcertifierad

Det finns idag en stark efterfrågan från medvetna kunder på miljövänliga och klimatsmarta produkter. En märkning som hjälper konsumenter att välja rätt är Svenskt Sigill Klimatcertifiering. Wändels Trädgård är först ut av alla plantskolor att klimatcertifiera sin produktion.

Magnus och Marie, Wändels trädgård

Magnus och Marie Wändel jobbar efter mottot: Gör vi bra så mår vi bra.

Wändels Trädgård ligger i Skåne och är Sveriges största perennplantskola. Företaget ägs och drivs av Magnus och Marie Wändel som också grundande plantskolan för drygt 20 år sedan. Hållbarhetsarbetet har ända sedan grundandet varit en viktig del av verksamheten. Bland annat använder företaget eltruckar för alla interna transporter och årligen uppdaterar företaget sitt miljöarbete genom att genomföra resursanalyser.

– Det är först nu när vi gör tillbakablickar som vi inser att vi alltid har haft med ett miljötänk i allt som vi gör. Vi brukar säga att vi värnar om miljön så att både människor och växter mår bra. Gör vi bra så mår vi bra, säger Magnus Wändel.

Genom klimatcertifieringen ansluter sig Wändels Trädgård till gruppen av cirka 70 klimatcertifierade företag som tillsammans aktivt bidrar till ett hållbart samhälle genom att minska användningen av fossila bränslen och effektivisera energianvändningen.

– Det kändes rätt och lätt att bli Svenskt Sigill Klimatcertifierad. I mer än tio år har vi för vår egen skull dokumenterat det interna miljöarbete, men när våra kunder började ställa frågor insåg vi behovet av en oberoende kontroll. Idag tycker vi att det känns enkelt och bra att kunna kommunicera ut företagets miljöarbete och givetvis kommer vi att använda det i vår marknadsföring. Kopplingen mellan märkningen Svenskt Sigill Klimatcertifierad och svenskodlade perenner är bra, säger Magnus Wändel.

På Elmia Garden är du välkommen till Svenska Plantskolors monter där Wändels Trädgård finns på plats och berättar mer!

Publicerad
2016-08-22
Bilder
Magnus och Marie Wändel
Magnus och Marie Wändel