Seminarium - Parklycka

parklycka logotyp

Torsdagen den 27 september arrangeras Parklycka på Elmia Garden – en inspirationsdag för alla som arbetar med offentliga parkmiljöer. Under en intensiv eftermiddag serveras idéer och nya infallsvinklar på hur man kan få den offentliga miljön att grönska. På programmet står omvärldsanalys med Kristina Darth, föreläsning om hållbarhet i kruka och trädgård med Dorthe Kvist och expertråd från Annika Anderberg Boman som ligger bakom Helsingborgs omtalade krukplanteringar.

Parklycka arrangeras av Mäster Grön i samarbete med Elmia Garden och pågår under eftermiddagen.Detta ger ett ypperligt tillfälle att träffa de kunniga vännerna på Mäster Grön.

Program

11.45 Lätt lunch
För speciellt inbjudna.
12.00 Omvärldsanalys med Kristina
Kristina Darth, 10 år hos Mäster Grön, pratar om nyheter och    uppsnappat på mässor, sociala medier och offentliga miljöer. 
12.30

Hållbarhet i kruka och trädgård - uppskattade och finurliga lösningar med begränsade medel.
Dorthe Kvist, dansk trädgårdsdesigner i egna firman Meltdesignstudio. Hon ritar trädgårdar främst för privata och bostadsrättsföreningar. Hon är trädgårdsexpert i flera trädgårdsprogram, bloggare, föredragshållare, trendspanare och författare till böckerna ”Bliv ven med din have”, ”Byhaven”, ”Kål”, ”Kartofler og kærlighed” och ”Sådan skaber du RUM i din have”.

13.15

Helsingborgs krukplanteringar - blommande upplevelser med hållbarhet i fokus tack vare kunskap
Annika Anderberg Boman, med flera decenniers erfarenhet av sommarplanteringar i kruka har i allra högsta grad bidragit till Helsingborgs omtalade planteringar. Hållbara planteringar där Annika är en föregångare i branschen. Hon har förmågan att se varje växts egenskaper, låta den blomma ut och fylla en funktion under sin bästa skönhetsperiod. Därav får den återkommande betraktaren nya upplevelser under säsongen.

För frågor kontakta Annika Lindskog, annika.lindskog@elmia.se, +46 36 15 22 56

Annonser: