2014 års vinnare berättar

 

Segraren Johan Pettersson flankerad av tvåan Carola Fogelberg och trean Lina Supstiks.


Förra året vanns Flower Grand Prix av Johan Pettersson från Floristkompaniet i Stockholm. Johan är tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna och kom tidigt på att det gick att tävla i floristyrket. Han har sedan dess figurerat i ett stort antal tävlingar.

Johan har varit med och tävlat i Flower Grand Prix många gånger men förra året hamnade han äntligen överst på prispallen.

- Det var en häftig känsla att äntligen kamma hem segern efter att ha stått på pallen utan att vinna under flera år. Att jag tyckte det var så roligt var nog det som gjorde att jag vann. Jag är bra på att behålla lugnet och kan fokusera även om det blir stressigt och det tror jag också kännetecknar en bra florist, säger han.

Den största utmaningen i 2014 års tävling anser Johan var uppdraget att skapa en ”Artlamp”.

- Det var en jätterolig uppgift! Den var snyggt presenterad, spännande och kreativ. Men det var en stor utmaning att komma på hur man skulle få sitt bidrag att sticka ut.


Våga ha kul

Som tips till årets deltagare tycker Johan det är viktigt att ha roligt.

- Man kommer långt på glädjen. Jag vet att det är lätt att tveka för att man är rädd att förlora, men känn lugnet och se tävlingen som en utmaning som man kan lära sig något av. Våga ha kul!

Johan menar dessutom att han aldrig blivit besviken på upplägget kring Flower Grand Prix.

- Det är en rolig tävling som dessutom är väldigt välgjord. Den är alltid väl presenterad med fint material. 

 

Tillbaka