Nominerade bidrag Årets Trädgårdsprodukt 2019

Vinnaren av Årets Trädgårdsprodukt presenteras 9 maj kl 13.00 på Stora Scenen, Liseberg under Trädgårdsdagarna. Välkommen!

Kulting

Kulting, Kulting AB

Kulting är ett verktyg med långt skaft att montera på skruvdragare eller borrmaskin för att kunna stå upprätt och arbeta. Det används för att hålla borta ogräs, kultivera jord, röra om i komposten med mera. Genom att använda olika tillbehör kan man hålla borta ogräs och mossa mellan till exempel plattor, mot kantsten eller i grusgångar och garageuppfarter. Med kantskäraren kan du skära kanter mellan plattor och gräs, grus och gräs eller runt buskar och häckar.


 däckstol

Palma Coast Adirondack Däcksto, Selected by Trum

Detta är en gedigen och robust utemöbel för alla årstider. Den är tillverkad i återvunnen plast med en yta och finish som efterliknar egenskaperna i ett trämaterial, därför tror många att den faktiskt är en utemöbel i trä. Materialet är massivt gjutet i respektive färg, vilket gör att färgen aldrig bleks. Med en UV-behandlad yta så tappar den heller aldrig lyster på grund av sol- och väderpåverkan.. 


hozelock

Hozelock Cloud Controller Kit, Hozelock AB

I konceptet Jordkompisar finns de tillsatser som behövs för att odla och skapa sin egen fungerande jord. Biokol blandas i jorden och ger den en porös struktur vilket innebär god vattenhållning och livsutrymme för mikroberna i jorden. Biokolet har mycket god näringsbindande förmåga och kan laddas upp med näring vilket ger en depå i jorden för både växter och markliv. Biokol är också ett sätt att göra trädgården klimatpositiv eftersom den binder koldioxid ur luften vilket sedan långsiktigt bevaras i jorden. 


 

turfquic biologisk nedbrytbar duk

Turfquick Biologisk Nedbrytbar Textil, Turfquick AB

Detta är en revolutionerande duk som är utvecklad för att göra det enklare, effektivare och miljövänligare att anlägga sin grönyta till trädgård, infrastruktur, lantbruk och inom byggsektorn. Turfquick textil finns i tre olika former för olika användningsområden och med olika egenskaper som till exempel att hålla marken fuktig, skydda mot skadedjur och behålla värme i marken. Turfquick AB har tagit fram den här produkten efter tre års intensiv forskning och har etablerat sin fabrik i Stora vika i Nynäshamn.


mullmäster

Mullmäster - Ädeljord Träd & Buske 40 Liters Säck - Scanpeat AB

Den här jorden har en grövre och tyngre struktur vilket gör att den passar bra till träd och buskar. Den är strukturstabil, vilket innebär att den inte sjunker ihop när man har planterat. Mineralerna i jorden gör så att den får en jämn fördelning av vattnet och att den håller vatten och näring väldigt bra. Pimpsten gör så att det blir gott om syre i jorden vilket gynnar rotutvecklingen. Jorden är också fullmatad med näring så att träd och buskar får en stor näringsbuffert med sig från starten.