Nominerade bidrag till Årets Trädgårdsprodukt 2018

Urban Garden Kompost, Miljöcenter AB

Kompostsystemet omvandlar organiskt avfall till en näringsrik kompost som kan användas för att ge näring och nyttiga mikroorganismer till både inomhus- och utomhusväxter. Eftersom produkten har en anaerob, ej syreberoende, komposteringsprocess som kan ske inomhus blir det möjligt även för lägenhetsinnehavare att vara miljösmarta. Komposten kan exempelvis placeras under diskhon eller på balkongen och minska mängden avfall från hushållet.


 

Hydroponisk odlingslåda Harvy, Nelson Garden AB

Odlingslådan är avsedd för hydroponisk odling av örter och gröna blad. Den erbjuder ett enkelt sätt att odla då den varken kräver stort kök, uteplats, jord eller gröna fingrar. Endast vatten och näring behöver tillsättas. Odlingslådan är tillverkad i Sverige och materialet är återvinningsbar polypropen. Sex stycken försådda odlingspluggar och näringslösning ingår. 


Jordkompisar biokol, Hasselfors Garden AB

I konceptet Jordkompisar finns de tillsatser som behövs för att odla och skapa sin egen fungerande jord. Biokol blandas i jorden och ger den en porös struktur vilket innebär god vattenhållning och livsutrymme för mikroberna i jorden. Biokolet har mycket god näringsbindande förmåga och kan laddas upp med näring vilket ger en depå i jorden för både växter och markliv. Biokol är också ett sätt att göra trädgården klimatpositiv eftersom den binder koldioxid ur luften vilket sedan långsiktigt bevaras i jorden. 


 

Gardenize Trädgårdsapp, Gardenize AB

En mobilapp för trädgårdsintresserade där man genom att kombinera egna bilder och anteckningar får full koll på sin egen trädgård. En digital trädgårdsdagbok som finns lättillgänglig i mobilen. I Gardenize kan man följa utvecklingen av sin trädgård och ha koll på vilka växter som finns i vilken rabatt. Gardenize är även en plattform där exempelvis bloggare och youtubeprofiler inom trädgård kan nå ut direkt till sin målgrupp. Appen har också en växtdatabas där växtproducenter kan nå ut till sina kunder.


Japansk stege, ARS - Nakaya Scandinavia AB

Japanska stegen är stabil och stadig och skapar en säkrare arbetsmiljö. Man slipper använda skylift och stegens stabila design minskar risken för fallolyckor. Man blir också mindre trött av att jobba från den japanska stegen jämfört med traditionella stegar.
Stegen finns i fyra längder som är godkända inom EU.


 

Läs mer om 2017 års vinnare