Elmia Garden

Inspiration, passion & knowledge

Mötesplatsen för trädgårdsbranschen

Elmia Garden är en trädgårdsmässa som inspirerar dig till bättre affärer. Här får du möjlighet att nätverka och knyta nya kontakter, ta del av trender och lyssna på intressanta seminarier. En given mötesplats för dig som jobbar inom trädgårdsbranschen.

Möt de ledande aktörerna inom växtmaterial, odlingsteknik, krukor och trädgårdsdekorationer. Mässan erbjuder ett stort utbud av grönt material och produkter för butiken eller kedjan.

Välkommen till Elmia Garden 28-29 september 2022!

Mässans öppettider
Vad finns det att äta?
Var kan jag parkera?
Sociala medier
Sociala medier
Naturligt blandat med kvalitet och kreativitet – här är trädgårdsbranschens trender för 2023 med Elmia Garden Trends
17 maj 2022
Elmia Garden presenterar Elmia Garden Trends 2023, tre tydliga trender inom trädgårdsbranschen: Hemlängtan, Grön elegans och Färg & Flora. Elmia Garden Trends innehåller växtförslag, material, färgval och inspirationsbilder. Trenderna riktar sig till alla som arbetar i branschen och kan användas...
Vattenslang Deluxe by Benson - vinnare av Elmia Garden Award - Årets Trädgårdsprodukt 2022
5 maj 2022
2022 års trädgårdsprodukt är korad och kommer pryda många trädgårdar under säsongen. Den designade vattenslangen från by Benson utmärker sig med en idé och produktdesign som lyfter estetiken samtidigt som produkten är begriplig och funktionell.
Vinsten blev lite av en nystart
23 feb 2022
Under hösten 2021 löste Mästarblomman ut sin vinst i tävlingen Årets butik – en heldag med floristen Nicklas Jensen för tips och hjälp med att lyfta butiken ytterligare.
Unikt med hantverkskänsla i modern design
27 sep 2021
Hantverk och genuinitet är ledorden för Unik Designs sortiment. Att träprodukterna har grenar och håligheter och att det munblåsta glaset bär spår av handarbete tillför värde som uppskattas av kunderna.
Klassiska torrprodukter och lite trend
26 sep 2021
Uppbindning, växtstöd och verktyg av hög kvalitet – företaget HPJs sortiment är visserligen torrt men aldrig tråkigt. I år har de fått ett spännande nytillskott i produktfamiljen.
Elmia Garden summerar – en efterlängtad och viktig mötesplats
24 sep 2021
Äntligen kunde branschen mötas igen när Elmia Garden öppnade upp dörrarna. En positiv atmosfär genomsyrade hela mässan, det var glädje och belåtenhet över att äntligen kunna mötas igen. 100 utställare från sex länder fanns på plats för att visa upp sina produktnyheter. På scenen presenteras allt...
Tagetes, inte bara en kompakt snigelfälla
12 aug 2022
En sommarblomsrabatt blir komplett med tagetes om du vill ligga i framkant. Särskilt den gamla sorten som växte i Carl von Linnés sommarparadis. Skönhet är bara en sak som den här sommarblomman bidrar med.
Myggfritt trädgårdsliv
5 aug 2022
Går det ens att skapa en myggfri utemiljö i trädgården kanske du undrar. Helt klart kan ett uterum av något slag vara lösningen men det finns andra tricks som kan minska problemen.
Den hemliga trädgården
29 jul 2022
Den vilda lite hemlighetsfulla trädgården är på modet just nu. Den kan se ut på många olika sätt, som en liten skogsdunge till exempel. Så skapar du trädgården som på ett naturligt sätt bjuder in den biologiska mångfalden.
Fritidshusets trädgård
22 jul 2022
Planera smart och fritidshusets trädgård kan bli en prunkande oas även om du inte är på plats hela tiden. Här är några tips.
Ängen – en bit mark för ängladans
15 jul 2022
Ge ängen en chans, även i din trädgård. På så vis får du blomning under hela säsongen samtidigt som du minimerar antalet skötseltimmar. På köpet får du en bit mark där änglarna dansar tidiga sensommarmornar.
Chokladskäran är årets sommarblomma
8 jul 2022
Nu är det klart, chokladskäran är utsedd till Årets sommarblomma. ”Vild, sober och vacker som en Sophisticated Lady”. Så lyder juryns fina motivering.