Senaste nytt från Elmia Game Fair

Som vanligt har hunden en central roll på Elmia. Inomhus i form av mängder av nytta och bra produkter för hundar. Intressanta föreläsningar och rasklubbar med kunnigt folk. Utomhus är det aktiviteter av olika slag där hundarnas funktion och användningsområde visas i praktiken. 

16 maj 2015 Hundar i fokus

Elmia Game Fair 2015 blev en riktig fullträff både för branschen och för besökarna. Nästan 22 000 besökare kom till årets jaktmässa på Elmia i Jönköping.

Andelen kvinnliga jägare ökar och idag är var femte som tar jägarexamen en kvinna. Detta uppmärksammas tydligt under årets Elmia Game Fair.

15 maj 2015 Läs mer

Även andra dagen fylldes Elmia med kunniga och intresserade jägare, både män och kvinnor och det var fortsatt högt tryck över hela mässområdet.

15 maj 2015 Läs mer

Årets inledning av Elmia Game Fair kan kort och gott beskrivas med ett ord, succé! Det var full fart från början till slut när mässan slog upp portarna för första dagen. Besökarna strömmade in i de välfyllda hallarna och många positiva ord hördes från såväl utställare som besökare.

14 maj 2015 Läs mer

En annan verksamhet som blivit väldigt populär är att testa sin hund på olika konstgjorde varianter. Populärt kallade permobjörn, permoälg och så vidare.

För tredje mässan i rad har vi återigen byggt upp ett vildsvinshägn där det kommer att visas hur olika hundar arbetar med vildsvin. Vi fortsätter samarbetet med Lars Schepler och Mamima jakt som har lång erfarenhet med goda resultat.

12 maj 2015 Test i hägn

Nu är det bara några få dagar kvar tills vi äntligen får välkomna alla härliga människor till årets Elmia Game Fair. En unik mässa som följer med i tiden och hela tiden förändras för att möta besökarnas krav och önskemål.

12 maj 2015 Hunden i fokus

Kartor till olika hundpejlar har alltid varit ett ämne för diskussion. Olika kvalité och extra tillägg för att få det bästa. Tracker hundpejlar är inget undantag men nu tar man ett rejält grepp för att lösa detta och samtidigt ett försök att kapa åt sig fler marknadsandelar.

SCI Royal Swedish Chapter är den svenska varianten av Safari Club International, mera känt som SCI. Organisationen finns över hela världen och dess huvudsyfte är att jobba för att jakten även i framtiden ska vara en naturlig del i förvaltningen av våra viltstammar världen över.

Stalons Svarv och Svets, en av landets ledande tillverkare av ljuddämpare väljer nu att premiärvisa sin uppdaterade och nya ljuddämpare. Produkten är en uppdaterad version av den uppskattade Stalon Whisper. Nyheten med denna syns knappt utvändigt men invändigt har det skett en hel del.

För tio år sedan var det ovanligt, idag ser vi det allt oftare. Vi pratar naturligtvis om ljuddämpare monterade på kulvapen.

Evelina Larsdotter från Ydre och hennes sällskap var på väg hem från Elmia Game Fair när hon såg mässans tävling. Hon envisades med att dröja kvar och svara på frågorna medan de andra vackert fick vänta. Det lönade sig – hon vann en Sauer 101 med kompositkolv som nu är en god jaktkamrat.

15 april 2015 Läs mer

Våren är här, åtminstone i södra Sverige. Och jakten går visserligen på sparlåga, men helt jaktfritt blir det som tur är aldrig.

15 april 2015 Läs mer

Richard Lundgren från Limmared gjorde en riktig drömvinst förra Elmia Game Fair. Först vann han biljetten till mässan, sedan var han med i mässans tävling om många fina priser. Där vann han en jaktresa till Namibia – ett äventyr och minne för livet.

31 mars 2015 Läs mer

Näthandeln ökar kontinuerligt och jaktbranschen är definitivt inget undantag. Nya internetbutiker dyker upp hela tiden. Vissa väljer att enbart arbeta med webbförsäljning medan andra kompletterar med att visa upp sig på mässor eller öppna fysisk butik. Genom åren kan man konstatera att hur man lyckas varierar och en del försvinner lika snabbt som de kom medan andra etablerar sig och växer.

23 mars 2015 Läs mer

Allt fler kvinnor intresserar sig för jakt. Var femte som tar jägarexamen är kvinna och andelen kvinnor med jaktkort, registrerade aktiva jägare, ökar också. Många kvinnor är starka och goda förebilder för sina jaktsystrar och flera av dem kommer till Elmia Game Fair 14-16 maj för att prata jakt.

12 mars 2015 Läs mer

Jakt och hund är synonymt med varandra. På något sätt behövs hunden vid all jakt, antingen som aktiv hund som driver, ställer eller stöter vilt och på så sätt skapar skottillfälle för jaktens deltagare. Det kan också röra sig om eftersök, apportering eller något annat hundarbete som bidrar till en lyckad jakt.

18 februari 2015 Läs mer

Spofa Jakt är landets branschorganisation för distributörer inom jakt. Bland medlemmarna hittar du flera av marknadsledarna inom sin del av branschen.

Historien kring Spofa Jakt sträcker sig tillbaka till 60-talet då den bildades som sektion inom Spofa.

18 februari 2015 Läs mer

Nu är det äntligen dags igen för Sveriges träffsäkraste mässa – Elmia Game Fair. Den 14-16 maj samlas hela jaktbranschen på Elmia i Jönköping för att ta del av nyheter, kunskap och aktiviteter. Elmia Game Fair fyller 40 år och firar med ett ytterst välladdat och välmatat festbord.

29 januari 2015 Läs mer

Vid senaste Elmia Game Fair provade vi en delvis ny struktur på hur vi nyttjade hallarna. Förändringen uppskattades av såväl utställare som besökare och man ändrar ju som bekant inte på ett vinnande koncept. Men inget är så bra så att det inte kan bli bättre. Vi jobbar vidare med att se över logistiken och hur vi ytterliga ska förbättra besöket på Elmia.

12 november 2014 Läs mer

Björnjakten i Sverige fortsätter att växa i popularitet och fler och fler duktiga ekipage med hundar och jägare växer fram. Jakten uppmärksammas också flitigt i media. Men samtidigt som tilldelningen ökar så blir jakten kortare och kortare. Årets björnjakt var i flera län avslutad på några få dagar och många rapporter tyder på en fortsatt ökning av björnstammen.

12 november 2014 Läs mer
Elmia Game Fair 2013

Väl representerade på Elmia Game Fair 2013 var jaktresearrangörer från olika delar av världen. Inte så konstigt med tanke på att jaktarrangemang, både i Sverige och till andra delar av världen, är en starkt växande marknad. Sten Sjögren från Diana Jaktresor förklarar.

18 december 2013 Läs mer
Elmia Game Fair 2013

Bland våra utställare hördes många berömmande omdömen kring besökarna på Game Fair.

18 december 2013 Läs mer

Jaktjournalen växer både på marknaden och i format. Upplagan ökar och från och med våren 2013 ges tidningen ut i ett nytt och större format, vilket redan visat sig vara uppskattat av läsarna.

26 februari 2013 Läs mer

Hur du skyddar din hund från att skadas av vildsvin blir allt mer aktuell fråga. Behovet av fungerande skyddsutrustning har till och med skapat nya företag i Sverige. Ett av dom är Protector hundskydd som ägs och drivs av Göran Hallman. Företaget startade för sju år sedan då ett eget behov av en fungerande skyddsväst blev allt mer uppenbart.

25 februari 2013 Läs mer

Vildsvinen fortsätter att vara ett av Sveriges hetaste diskussionsvilt. Mycket fokuseras på skador som kan orsakas av just vildsvin samt de konflikter det skapar. För att bedriva en korrekt och bra jakt samt skapa samsyn krävs kunskap och information.

24 februari 2013 Läs mer