Vildsvinsuccén fortsätter på Elmia Game Fair 2013

Vildsvinen fortsätter att vara ett av Sveriges hetaste diskussionsvilt. Mycket fokuseras på skador som kan orsakas av just vildsvin samt de konflikter det skapar. För att bedriva en korrekt och bra jakt samt skapa samsyn krävs kunskap och information.

Till Elmia Game Fair 2011 byggdes ett vildsvinshägn inne på mässområdet där besökarna fick möjlighet att på lite närmare håll bekanta sig med hundträning och prov av vildsvinshundar. Arrangemanget var mycket välbesökt och uppskattat och kan nog i det närmaste beskrivas som en succé.
Bra och effektiva hundar som jagar och arbetar på rätt sätt med vildsvin är förutsättning för både jakt och eftersök i samband med vildsvinsjakt vilket vi återigen uppmärksammar. Under Elmia Game Fair 2013 fortsätter vi med verksamheten kring vildsvin och även detta år kommer vi att bygga upp ett hägn för att visa verksamheten vildsvinsjakt och hundar.
– Vi har kommit fram till att konceptet var bra som vi hade på förra mässan och tills i år förfinar vi verksamheten ytterligare, förklara Lars Schepler från Mamima Jakt som är den som håller i uppvisningarna.
– Vi har märkt en tydlig trend i att hundarna blir allt bättre och hundförarna mer kunniga så att den verksamhet vi håller på med ger resultat är helt klart, menar Lars
– Genom att vi på Elmia Game Fair får möjlighet att visa hur en bra hund ska fungera när det gäller arbetssätt, lydnad med mera så får vi också ut budskapet på rätt sätt, en lydig hund med rätt attityd är också bäst vid vildsvinsjakt, klargör Lars.

Publicerad
2013-02-24