Richard vann jaktsafari på Elmia Game Fair

Richard Lundgren från Limmared gjorde en riktig drömvinst förra Elmia Game Fair. Först vann han biljetten till mässan, sedan var han med i mässans tävling om många fina priser. Där vann han en jaktresa till Namibia – ett äventyr och minne för livet.

Richard Lundgren vann en jaktsafari till Namibia på Elmia Game Fair 2013. Det blev ett minne för livet. Han fällde bland annat en oryx. FOTO: Privat.Richard Lundgren har jagat i närmare 30 år och missar sällan Elmia Game Fair. Att han skulle vara med i mässans tävling och svara på jaktfrågor var ganska självklart. Och samtalet om vinsten klockan 9 en morgon glömmer han inte.
– Jag förstod direkt att jag måste ha vunnit något eftersom Klas Brandt ringde, jag vet ju att han är ansvarig för mässan. Men han sa ingenting direkt utan vi pratade om mässan, jakt, vapen och ammunition. Så sa han plötsligt att jag "borde skaffa grövre ammunition" om jag skulle skjuta oryx, och då förstod jag vad vinsten var, berättar Richard Lundgren.

Stor upplevelse
Resan till jaktfarmen Transvaal i Namibia och familjen Heimstädt, som tillsammans med William Safaris sponsrade priset, blev av påsken 2014.
¬– Det var en fantastisk resa, med underbara arrangörer och värdar för boendet där i Transvaal. Jag är så otroligt tacksam. Vi bodde där på gården och det var väldigt familjärt och trevligt. För mig var det en stor upplevelse att få komma till Afrika och möta en helt annan värld och kultur, vara mitt i det, säger Richard Lundgren.
– En av de starkaste upplevelserna var när jag fällde en impala sent en jaktdag och sedan var ensam kvar där på platsen, långt ut i bushen, medan guiden gick för att hämta jeepen, minns han.
Det blev en lång och speciell timme under Afrikas vackra svarta stjärnhimmel och med spelande syrsor. Men också med tankarna på att de tidigare sett färska leopardspår inte långt därifrån.
– Då laddade jag faktiskt bössan, säger Richard Lundgren.

Fina troféer
Kvar som mer handfasta minnen från resan finns nu sex fina troféer från det magiska äventyret. Springbock, oryx, impala, eland, blue wildebeest och en zebra. Zebraskinnet har inte anlänt hem till Limmared ännu.
– Det väntar min åttaåriga dotter ivrigt på och förbereder sig. Hon har köpt kläder och hårband, allt möjligt med zebramönster och säger att hon ska ligga där och kunna se på tv så länge hon vill utan att vi kan se henne där, skrattar Richard Lundgren.
Och naturligtvis blir det Elmia Game Fair även i år.
– Det blir ju ett besök varje gång. Två dagar brukar jag åka för att hinna botanisera, en dag räcker inte. Man ska hinna träffa folk, titta på uppvisningar och se allt nytt. Det får ta sin tid, säger Richard Lundgren.
Och säkert ska han även hinna delta i en och annan tävling på Elmia Game Fair, lovar han.
– Ja, man kan ju ha tur och träffa rätt igen!

Publicerad
2015-03-31