PN Jakt, åter på Elmia

Näthandeln ökar kontinuerligt och jaktbranschen är definitivt inget undantag. Nya internetbutiker dyker upp hela tiden. Vissa väljer att enbart arbeta med webbförsäljning medan andra kompletterar med att visa upp sig på mässor eller öppna fysisk butik. Genom åren kan man konstatera att hur man lyckas varierar och en del försvinner lika snabbt som de kom medan andra etablerar sig och växer.

PN Jakt

Ett av de företag som lyckats etablera sig på allvar är PN Jakt från Hammarstrand i norra Jämtland. Företaget startade 2005 och mannen bakom är Per Nordwall. 2015 finns återigen PN Jakt med bland utställarna på Elmia Game Fair. Vad får en nätbutik att även satsa på mässor och vad gör Elmia Game Fair så attraktiv att en nätbutik från Norrland tar sig ner till Småland, vi ställde frågorna till Per.

 

Varför är en nätbutik på en jaktmässa?

– Tack vare att vi är en nätbutik så har vi ju hela Sverige, och även en del i andra länder, som upptagningsområde och då blir det naturligt att även visa upp oss på mässor. Dessutom tycker jag det är en bra kanal för att möta kunden. Vi har märkt att mässor är en väldigt bra marknadsföring. När man pratar med kunden i montern så upptäcker också att många åker långa vägar för att besöka dessa mässor och då känns det än mer som rätt satsning.

Konkurrensen är hård inom utställarbranchen och fler och fler mässor med jaktligt tema arrangeras över landet. Vad är det som gör att PN Jakt väljer Jönköping och Elmia Game Fair trots att det finns andra mässor på kortare avstånd vid samma tidpunkt?

– Mestadels beror det på den proffsighet som präglar Elmia Game Fair. Allt från utställningshallar till miljö och besökare gör att valet av mässa blir ganska naturligt. Elmia är helt enkelt den mässa i Sverige som är tydligast som jaktmässa.

– Sen återkommer det som jag sa tidigare att vi har kunder över hela landet så för vår del är inte avståndet på något sätt avskräckande.

PN Jakt gör inget halvhjärtat utan satsningen på Elmia Game Fair är hundra procent.

– Det blir tre hektiska dagar med full fokus på kunden. Vi kommer att vara ett 15-tal personer som på ett eller annat sätt jobbar i vår monter och jag hoppas vi ska få lika fin respons som vi fick för två år sedan.

 

Vad kommer PN Jakt att satsa på vid denna mässa?

– Vi vill visa så mycket så möjligt av vårt sortiment så att både gamla och nya kunder kan se vad vi har att erbjuda. Sen kommer vi naturligtvis att ha med oss en hel del nyheter och fina erbjudande. Allt är inte riktigt klart ännu men jag hoppas att de som besöker oss blir nöjda med vad vi har att erbjuda, avslutar Per.

Publicerad
2015-03-23