Hundar i fokus

Som vanligt har hunden en central roll på Elmia. Inomhus i form av mängder av nytta och bra produkter för hundar. Intressanta föreläsningar och rasklubbar med kunnigt folk. Utomhus är det aktiviteter av olika slag där hundarnas funktion och användningsområde visas i praktiken. 

Vildsvinshägn under Elmia Game Fair 2015

Det har varit full fart vid hunddammarna under samtliga dagar och det råder ingen tvekan om utan att såväl Elmia Apportering Cup och Elmia Hinder Cup är hundverksamhet som verkligen lockar både utövare och publik. 

Rasparaderna där många av våra jakthundsraser visas upp är också en tradition som har en viktig funktion. Genom att informera om varje hundras funktion och användningsområden kunde intresserade ta del av saklig och korrekt information från respektive specialklubb. 

Att se en grythund i praktiskta arbete är inte alltid så tillgängligt men på Elmia Game Fair har grythundsjakten en given plats.  Konstgrytet inne på mässområdet fungerade på bästa sätt även i år och många tog tillfället i akt att se och ta del av grythundklubbens information. 

Den stora begivenheten för hundaktiviteter inne på mässområdet var återigen vildsvinshägnet. Lars Schepler och Mamima Jakt visade flera gånger om dagen hur olika hundar arbetar vid vildsvinsjakt.

- Helt otroligt roligt med all den publik som vid varje tillställning fyller läktarna och området kring hägnet. Detta är en helt unik möjlighet att visa upp jakten och olika situationer med vildsvin och vildsvinshundar, säger Lars som efter tre fullspäckade mässdagar konstaterade att intresset och frågor kring vildsvinsjakt ökar hela tiden.

Publicerad
2015-05-16