Älg, vildsvin och björn

En annan verksamhet som blivit väldigt populär är att testa sin hund på olika konstgjorde varianter. Populärt kallade permobjörn, permoälg och så vidare.

Sten-Åke Rönnqvist har hållt på med denna verksamhet hunder många år och brinner verkligen för att utveckla detta till något positivt.

– Det som fått mig att hålla på med detta är alla positiva reaktioner och jag vill helst fokusera på att hjälpa hundar och hundägare där det blivit fel. Exempelvis en ung hund som blivit sparkad eller skadad på annat sätt och som inte vågar jaga. Med rätt stöd av mig och ägaren samt stimulans med permoälgen så kan det göra underverk.

– Det är mer än en gång som överlyckliga hundägare ringt och tackat efter att de varit och testat och sedan fått en positiv grund att jobba vidare med, berättar Sten-Åke.

För den som vill se hur sin hund reagerar på olika vilt så finns chansen, Sten-Åke och hundtest.com finns återigen på Elmia Game Fair och testar och låter hundar bekanta sig med dofter av såväl älg som vildsvin och även björn.

Publicerad
2015-05-12