Full fart på Kjells Vapen & Sport

Det råder full fart framåt på i butiken hos Kjells Vapen & Sport i Sjöbo. Kunderna avlöser varandra och personalen jobbar för högtryck. – Nu är det en fantastisk rolig period och vi kan lugnt konstatera att vi har högsäsong här hos oss i Sjöbo, säger Berth-Ola Jönsson.

– Vi är nog lite bortskämda här ner i Skåne med tanke på våra viltstammar. Vi har det mesta av landets jaktbara vilt, förutom skogsfågel, och dessutom många gånger i stort antal. Så även om jakttrycket är väldigt högt finns många fina jakttillfällen att välja på.

Klövviltjakter

Just nu är det mycket fokus på klövviltsjakterna med allt vad det innebär och för Kjells Vapen & Sport är det service till sina kunder som gäller.

– Tyvärr störs vi mycket av de långa handläggningstiderna för vapenärenden så nyförsäljningen av vapen blir lidande. Just nu sliter vi med handläggningstider upp mot fyra till fem månader och det är oacceptabelt, konstaterar Berth-Ola.

– Men när det gäller kulvapen så ser vi en klar ökning på intresset för rakrepter som fler och fler väljer. Dagens jaktformer med drevjakter på klövvilt ställer större krav på både jägare och vapen.

– Som skytt är det många beslut som ska tas på mycket kort tid och sedan ska ett eller flera snabba och säkra skott avlossas och då har man en fördel med en rakrepter.

Mer hagelskytte

– Vi ser också ett rejält ökat intresse för hagelskytte. Riktigt kul dessutom att konstatera att trycket på skjutbanorna ökar otroligt mycket så dagens jägare är mer träningsvilliga och lägger klart mycket mer tid på skjutbanan än tidigare.

– En av våra leverantörer undrade hur mycket vi egentligen skjuter i Skåne eftersom deras produktion av lerduvor går på högtryck och detta till stor del tack vare leveranser till Skåne, säger Berth-Ola med glad röst.

Ser fram mot Elmia Game Fair Skåne

På Kjells Vapen & Sport tas nyheten om en riktig jaktmässa i Skåne emot med öppna armar.

– Detta är något vi verkligen välkomnar och ser fram mot med spänning. Vi vet vad Elmia kan leverera när det gäller jaktmässor och vi tror att Elmia Game Fair Skåne blir lika proffsig som mässan i Jönköping brukar vara.

– Detta känns också som en nystart på en Skånsk jaktmässa med potential att bli en riktig kvalitetsmässa där vi utställare har både ett ansvar och möjlighet att göra detta till något riktigt bra.

– Detta är något som både vi och stora delar av branschen efterfrågat en tid och det ska bli spännande att se resultatet när mässan öppnar den 27 augusti och jag är övertygad om att detta kommer att locka mycket besökare från såväl södra som mellersta Sverige. Jag tror även att många danska besökare kommer att ta tillvara möjligheten att besöka en bra svensk jaktmässa nu när tillfälle bjuds, avslutar Berth-Ola för att hasta vidare ut i butiken för att serva sina kunder.

Publicerad
2015-11-13