Första mässdagen

Ny mässa, ny plats, nya förutsättningar. Så kan man enkelt sammanfatta utgångspunkten för nya jaktmässan i Skåne, Elmia Game Fair Skåne. Första mässdagen var uppskattad av såväl besökare som utställare. Suverän miljö, bra logistik, vackert område är några av omdömena som hörs från besökarna. 

- Vi har haft en mycket bra dag, ett jämnt flöde av besökare som är engagerade och intresserade så vi är verkligen nöjda med denna nya mässan och dessutom är det en fantastiskt fin plats man hittat att arrangera en mässa på, säger Gunila Swanteson, Gyttorp Jakt AB. 

Nöjda utställare brukar till största del bero på besökarna och där verkar Elmia Game Fair Skåne träffat helt rätt och lockat en stor skara intresserade besökare.

Peter Gustavsson, Juhani Dufva från Allmogejakt/Aclima samt Roland Kroon

Foto: Ted karlsson

- Detta är precis hur man vill att en bra jaktmässa ska vara. Lagom stort område, samlat men ändå inte trångt. Vi uppskattar att få den nära kontakten med utställarna och det är mycket kul att få prata med leverantörerna på detta sätt, säger Peter Gustavsson och Roland Kroon som åkt från Växjötrakten för att besöka mässan. 

Även Klas Brandt, projektledare Elmia Game Fair Skåne kunde nöjt pusta ut efter första dagens.

- Från Elmias sida är vi otroligt nöjda med mässans första dag. Vi känner att vi har nått vårt mål av att skapa en ny jaktmässa med en ”premiumkänsla” på ett område som gör att vi kan knyta samman allt till en nischad mässa med en tilltalande helhet.

Fler bilder från dagen

Invigning Elmia Game Fair Skåne 2016

Projektledare Klas Brandt och Jonas Paulsson ordförande Svenska Jägareförbundet talar om Elmia Game Fair Skåne och den skånska jakten.

Blåsare på EFGS

I samband med att besökarna strömmade in vid entréerna invigdes mässan på scenen med hornblås av Skånes Jakthorn.

FoodCourt EFGS

Många av besökarna har suttit och lyssnat på de inspirerande föredragen av jaktprofiler på scenen i Food Courten. 

Besökare EFGS

- Det har varit en riktigt bra mässa, det syns att Elmia ligger bakom mässan. Det är en trevlig miljö där det är nära till allt. Har också hittat mig en ny jacka till jaktsäsongen, med strumporna blev det en riktigt bra affär, berättar Niklas Carlsson.

Intresset för utställarnas produkterna var stort under lördagen. Det var många besökare som fick de sista pusselbitarna innan sina inköp.

Publicerad
2016-08-27