Viktigt att synas när det vänder

Varma vintrar och låga oljepriser gör det tufft för Sveriges panntillverkare. Men allt går i cykler och det kommer att vända och då gäller det att synas, menar Dennis Eliasson, General Manager Osby Parca/Enertech. 

Sedan Osby Parca/Enertech ställde ut på Fjärrvärmemässan första gången för åtta-nio år sedan har läget i branschen förändrats en hel del. Det är tufft idag, menar Dennis Eliasson.

– De senaste åren har vintrarna varit varmare och fjärrvärmebolagen levererar inte så mycket värme som de kanske skulle önska. I och med det minskar ju också behovet av produkter från oss och det känner vi av.

Men allt går i cykler och det kommer att vända, det är Dennis Eliasson säker på.

– Den här svackan är nog en av de djupare skulle jag säga. Men jag tror absolut att det kommer att vända. Vi har ett antal stora offerter ute idag. Det vore märkligt om inte några av dem skulle ramla in.

För att få en stadigare grund att stå på satsar Osby Parca/Enertech även på den internationella marknaden, bland annat i England.

– Den engelska marknaden växer och då gäller det att vara med. För att leva kvar på hemmamarknaden tror jag att det är ett måste att också titta utomlands, som ett komplement.

Men det är alltid viktigast att behålla sin position på den svenska marknaden. Därför kommer Osby Parca/Enertech återigen som utställare på Fjärrvärmemässan 2016. 

– Vi har nyheter på gång som vi vill presentera. Vi kommer att bredda oss på de områden som vi inte är helt kompletta idag. Det gäller större pannor och pannor för fuktiga bränslen där vi kommer att ta fram egna lösningar och erbjuda en helt egen komplett produkt, avslöjar Dennis Eliasson.  

Publicerad
2015-11-06
Bilder
Dennis Eliasson, General Manager Osby Parca/Enertech. Foto: Osby Parca
Dennis Eliasson, General Manager Osby Parca/Enertech. Foto: Osby Parca