”Låt oss snacka framtid”

Fjärrvärmen måste göras intressant igen för att kunna stå sig i konkurrensen med andra värmesystem. Det menar Patrick Isacson, vd på Noda Intelligent Systems.

Patrick Isacson, vd på Noda Intelligent Systems

Under Fjärrvärmemässan 2016 hoppas Isacson på diskussioner kring hur man ska höja intresset på marknaden. Hur man ska ta fjärrvärmen in i 2.0.

– Fjärrvärmen är konkurrensutsatt i Sverige. Branschen måste våga ta strid mot till exempel värmepumparna som nu försöker skjuta sig in väldigt hårt på marknaden, säger han och menar att det finns många sätt att göra det på.

– Till exempel kan man erbjuda kringtjänster och inte bara en temperatur.

Noda utvecklar intelligenta system för energieffektivisering och systemövergripande energioptimering till fastighetsägare och energibolag. Bland annat erbjuder företaget energioptimering i realtid, en teknik som de har patent på.

– Vi kan se vilket det verkliga behovet är precis just nu. Det gör att du bara behöver använda den energin du faktiskt är i behov av, med minskade energikostnader som följd.

Enligt Noda kan man minska en fastighets energibehov med tio procent bara genom att använda realtidsdata från olika källor och lära sig fastighetens energibeteende. I höst ställer de ut på Fjärrvärmemässan för tredje gången.

Publicerad
2015-12-09
Bilder
Noda
Noda