Ambiductor AB

Ambiductor visar upp marknadens enda fjärrvärmemätare med 15 års utesittningstid

Värmemängdsmätare får, enligt EU-regler, endast sitta i 5 år innan de måste valideras. Men mätaren AMFLO Sonic DryX utvecklades av Aquametro AG i Schweiz för att klara utesittningstider längre än de 5 åren. AMFLO Sonic DryX får sitta i hela 15 år utan att behöva monteras ner för validering.
Det har tagit mycket lång tid att utveckla och få mätarna godkända av PTB i Tyskland. Men de första mätarna fanns redan att tillgå för 2 år sedan. Nu har fler och större storlekar tagits fram. Därför lanseras nu mätaren äntligen i Sverige. Första möjligheten att se mätaren är på Fjärrvärmemässan 2014.

AMFLO Sonic DryX klarar de 15 åren genom sin unika bearbetningsmetod och en sinnrik konstruktion med ett fast mätrör kopplad till löstagbara ultraljudsgivare. Efter 5 respektive 10 år behöver man endast byta/validera elektroniken. Efter 15 år måste även mätröret valideras.

Mätaren har väckt stor uppståndelse i Centraleuropa och har snabbt blivit vanlig på flygplatser, sjukhus, industrier och annan känslig industri där man ställer krav på hög precision, lågt tryckfall och att inte behöva stänga av fjärrvärmen oftare än nödvändigt.

Intresset har varit stort även i Sverige, men försäljningen har avvaktat ett bredare utbud och en högre produktionstakt för att tillgodose kraven vi har på Svenska marknaden.

En annan unik fördel med AMFLO Sonic DryX är dess möjlighet att få mätrörets längd anpassat till kundens önskemål, så mätarna finns i en mängd olika byggmått.

Se mätaren i Ambiductors monter A08:39 på Fjärrvärmemässan 2014.

http://ambiductor.se/sv/produktkatalog/varmvattenmatare/ultraljudsvattenmatare/amflo-sonic-dryx
Publicerad
2014-09-18
Bilder