Programledare och moderatorer

Lottie Knutson agerar programledare och leder oss tillsammans med moderatorer och talare genom Elmiadalen.

ProgramledareElmia I Elmiadalen I Lotti Knutson.jpg

Foto: Theresia Jatta Kölin

Lottie Knutson 

Elmiadalens programledare är uppvuxen i Huskvarna och vet vikten av möten och diskussioner bortom den akuta krisen. Med sig i bagaget har hon arbetet under tsunamin och 30 år inom kommunikation, ledarskap och besöksnäring.

Lottie Knutson är utbildad journalist och har skrivit boken Nödrop – när krisen kommer. Hon är en uppskattad föreläsare och moderator, arbetar som rådgivare och förekommer ofta i radio och TV i sin roll som reseexpert och krishanterare. Vidare blev webb-TV-serien Lotties värld ett av de första moderna initiativen med content marketing inom digitala medier. Tack vare uppväxten i Huskvarna, granne med Elmia, känner hon vår region väl. 

Vi är stolta över att Lottie Knutson med kompetens, erfarenhet och genomförandekraft agerar programledare för det öppna digitala eventet Elmiadalen. Elmiadalen är en av Sveriges nya digitala mötesplatser, med möjlighet även för personliga möten på Elmia, så fort det är möjligt. 

Moderatorer

Elmia I Elmiadalen I Niklas Källner.jpg

Foto: Gabriel Liljevall / VärldensBarn

Niklas Källner

Journalist, författare och moderator. Med sin förmåga att leda och skapa spännande möten med människor modererar Niklas Källner under Elmiadalen.

Han är känd från talkshowen Skavlan och innan han började på Skavlan var han reporter för programmet Go´kväll. Han har också varit programledare för bland annat Arvinge okänd, I särklass med Niklas och Delat land.

2015 debuterade han som författare med boken Tills man dör lever man och 2018 kom uppföljaren Och bilen går bra? som handlar om hur du fixar kallpratet. 

 

Elmia I Elmiadalen I Sharon Jåma.jpg

Foto: Sharon Jåma

Sharon Jåma

Sharon Jåma är journalist, programledare, redaktör och eftertraktad moderator. De senaste åren på  SVTs inrikespolitiska program Agenda. Hon hanterar med lätthet en stor variation av ämnen såsom kultur, ekonomi, filosofi vetenskap och politik mm. De 15 senaste åren har hon årligen modererat på många av Almedalens scener och 2014 utsågs Sharon Jåma till Almedalens populäraste moderator.

 

Elmia I Elmiadalen I Helena Jonsson.jpg

Foto: Camilla Zilo

Helena Jonsson

Helena Jonsson född 1965 och utbildad lantmästare. Hon utsågs 2013 till hedersdoktor vid Sveriges Lantbruksuniversitet. Under åren 2011 till 2017 var hon förbundsordförande för LRF. Sedan 2018 är Helena Jonsson landshövding i Jönköpings län.

 

Elmia I Elmiadalen I Stefan Fur.jpg

Foto: Länsförsäkringar i Jönköping

Stefan Fur

Affärsområdeschef på Länsförsäkringar i Jönköping som även är tävlingskommentator på de stora ridsporteventen i Sverige. I podden Snacka om Företagsamhet intervjuar Stefan framgångsrika företagare i länet (podden drivs av Länsförsäkringar Jönköping och Handelskammaren Jönköpings län).

 

Elmia I Elmiadalen I Stefan Attefall.jpg

Foto: Richard L Eriksson

Stefan Attefall

Stefan fanns under 19 år med i riksdag och regering, och var mellan 2010 och 2014 civil- och bostadsminister med ansvar för bostadsfrågor, statsförvaltning, offentlig upphandling, trossamfund och begravningsfrågor. 

Numera är det inte som politiker Stefan intar scenen, utan som föreläsare, moderator eller expertkommentator. Främst kring frågor kring bostadsfrågor, ekonomi och det aktuella politiska landskapet.

 

Elmia I Elmiadalen I Björn Berling.jpg

Foto: Berlings Byrå

Björn Berling

Björn har ett förflutet som journalist och programledare på TV4, TV3 och Expressen samt varit seniorkonsult inom PR och Public Affairs. Under över ett decennium var han resande reporter och bevakade bland annat Formel 1-cirkusen och ett flertal OS.

Driver nu kommunikationsbyrån Berlings Byrå med inriktning på medierådgivning och TV-produktion - bland annat Svenska Truckers som sänds i TV3. Björn skulle ha modererat sitt 10:e raka Almedalen i sommar, men nu blir det Elmiadalen istället.