Nyheter från Elmia Avfall & Återvinning

Rätt personer med rätt branschtillhörighet. Det har resulterat i flera nya och potentiella affärer. Så beskriver utställarna årets mötesplats för det hållbara samhället på Elmia i Jönköping. Återigen har sammanförandet av VA-, fjärrvärme-, samt avfall- och återvinningsbranschen skapat lösningar för framtidens utmaningar.

29 september 2016 Läs mer

Lönsamheten inom avfalls- och återvinningsbranschen är för dålig. Det anser Lars-Gunnar Almryd, vd för IL Recycling, och skyller på en uråldrig affärsmodell.

29 september 2016 Läs mer

Affärsmöjligheterna är stora i Ukraina. Därför arrangerade Business Sweden en workshop om cleantech i landet under torsdagen på Elmia i Jönköping. Redan nu finns det exempel på företag som har valt att etablera sig österut.

29 september 2016 Läs mer

Robotarna intar avfallshanteringen. Det visar Huskvarnaföretaget Mared under Elmia Avfall & Återvinning i Jönköping. De sålde nyligen Sveriges första robotsystem för avfallsåtervinning.

29 september 2016 Läs mer

ILAB Container AB jobbar på två fronter under Elmia Avfall & Återvinning. Företaget står både ute och inne under mässan. Ett upplägg som man haft fyra gånger – och som man gillar skarpt. Ute förevisas containrarna praktiskt och inne förses besökarna med teoretisk information och broschyrer. 

28 september 2016 Läs mer

Det är flitigt med utställarnyheter på Elmia Avfall & Återvinning.
En av dessa bjuder Glasdon på i form av papperskorgen Electra som är framtagen i två olika storlekar – 60 respektive 85 liter.

28 september 2016 Läs mer

Enligt Peter Johansson, vd på Svensk Avfallsrådgivning, är avfallsbranschen på tillväxt. Han menar att det snarare beror på att svensk industri alstrar mycket avfall än att innovativa idéer är på intåg. Peter Johansson levererar en rejäl känga till landets avfallsentreprenörer.

28 september 2016 Läs mer

Det väcktes många tänkvärda insikter när Jakob Sahlén, Avfall Sverige, och Razieyh Khodayari, Energiföretagen, talade utifrån följande intressanta utgångspunkt på scenen i hall A: Avfall som bränsle för el och fjärrvärme – är det riktigt klokt? Båda agiterade definitivt för ett ja på den frågan.

27 september 2016 Läs mer

Avfall och återvinning, är det en bransch som har tillväxt eller har den stagnerat? Weine Wiqvist, vd Avfall Sverige, fick hantera den provokativa frågan när han hamnade i scenprogrammets heta stol.

– Vi är absolut en tillväxtbransch. Men den gamla bilden av en smal avfallsbransch finns inte längre. Nu är vi överallt, hävdar han.

27 september 2016 Läs mer

Mötesplatsen för det hållbara samhället på Elmia i Jönköping är nu invigd. Under tre dagar med start idag sammanstrålar branscherna inom VA, avfall och återvinning samt fjärrvärme.

– Ett häftigt sätt att mötas på, sa Paul Molin, ordförande för VARIM, efter att ha presenterat sin branschorganisation under invigningen.

27 september 2016 Läs mer

Genom projekt finansierade av mångmiljonsatsningen RE:Source ska Sverige bli världsledande inom resurs- och avfallshantering.

– Löser man koden är det här big business. Vi vill att andra länder som vill göra en förändring ska titta på hur vi har gjort i Sverige, säger Evalena Blomqvist, programchef för RE:Source och forskare på SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.

26 september 2016 Läs mer

Under Elmia Avfall & Återvinning kommer Weine Wiqvist, vd på Avfall Sverige, intervjuas på scen. Ämnet som kommer diskuteras är nuläget för den svenska avfallshanteringen och återvinningen. Intresset för ämnet är stort då avfallsfrågorna i dag befinner sig i en viktig brytpunkt och cirkulärekonomi diskuteras allt mer internationellt inom branschen anser Weine Wiqvist, vd på Avfall Sverige. 

21 september 2016 Läs mer

Snart går det att väga en lastbil och ett släp ­– utan att behöva flytta ekipaget. Bakom den nya funktionen står Flintab AB som är en av utställarna på Elmia Avfall & Återvinning.

20 september 2016 Läs mer

Avfall Sverige har genomfört flera projekt om samverkan och ekonomi inom kommunal verksamhet. Målsättningen med projekten om samverkan är att få ökad kännedom om drivkrafter bakom och förmedla dessa framgångsfaktorer. Jenny Westin, rådgivare på Avfall Sverige, anser att det krävs samverkan för att kunna utveckla sin verksamhet och genom det erhålla en bättre ekonomi.

16 september 2016 Läs mer

Temavandringar

Välkommen att delta på 2016 års temavandringar. Du som besökare har möjlighet att delta i gruppvandringar till ett antal utställare där du valt ett visst tema efter eget intresse. Det är ett trevligt och effektivt sätt att under ca en timme få en överblick över vem som tillhandahåller vad inom det givna ämnesområdet.

14 september 2016 Läs mer

Peter Stenström, VD på Gaia, tillsammans med företagets grundare Åke Rosén. Foto: Gaia Biomaterials.

Gaia Biomaterials i Helsingborg utvecklar bionedbrytbara och komposterbara material. Med biomaterialet Biodolomer hoppas man kunna ersätta en stor del av de traditionella plasterna i framtiden. 

09 september 2016 Läs mer

Marknaden för cleantech i Ukraina är inne i en expansiv fas och intresset för svenska företag är stort. Under Mötesplatsen för det hållbara samhället arrangerar Business Sweden en workshop för företag inom cleantech som är intresserade av en etablering i Ukraina.

05 september 2016 Läs mer

EU-kommissionen och den svenska regeringen talar om cirkulär ekonomi i sina visioner. NSR i Helsingborg har förverkligat modeuttrycket och ser flera nya affärsmöjligheter.

– Det är viktigt att både utmana och att utmanas för att utvecklingen ska gå åt rätt håll, säger Kim Olsson, vd på NSR i Helsingborg.

01 juli 2016 Läs mer

Boendeförmedlingen Great Living erbjuder ett hemtrevligt och prisvärt privat boendealternativ för den som besöker eller ställer ut på mässan. Den som bokar kan utifrån tillgänglighet även få tillgång till egen kock på plats eller en skön massagestund.

05 april 2016 Läs mer

Möjligheten att ställa ut på utomhusområden lockar flera företag och utomhusytan på Elmia Avfall & Återvinning ger perfekta förutsättningar för demo.

- I år gör vi en extra satsning på utomhusområdet, något som verkligen kommer gynna de utställare som vill dema eller har med sig skrymmande produkter till mässan, säger Tanja Lundberg, mässansvarig.

04 april 2016 Läs mer

Karlstad-företaget som vanligtvis sysslar med skogsbruk utvidgar nu sin verksamhet och fokuserar på avfall och återvinning. De lanserar en helt ny kross av märket Lindner på den svenska och norska marknaden. I höst får vi se den på Elmia Avfall & Återvinning.

03 mars 2016 Läs mer
Elmia Avfall & Återvinning på galan.

För sjunde gången arrangerades i år den populära Återvinningsgalan – nu för första gången i Göteborg. Den blev en lyckad tillställning där den ”återvunna” programledaren Ingvar Oldsberg med skämt i stadens sanna anda fick skratten att flöda mellan prisutdelningarna.

10 december 2015 Läs mer
Thomas Thuresson, General Manager Nordic Region på GeesinkNorba. Foto: Vibeke Aronsson

Alla vill vara miljövänliga, men hur mycket ”extra allt” behöver man? Thomas Thuresson, General Manager Nordic Region på GeesinkNorba som tillverkar renhållningsfordon, ifrågasätter trenden att allt fler kommuner väljer fyrfackssystem på sin sophämtning.

06 november 2015 Läs mer

Äpple, banan Elmia Avfall & Återvinning