Ny avfallskross gör entré på den svenska marknaden

Karlstad-företaget som vanligtvis sysslar med skogsbruk utvidgar nu sin verksamhet och fokuserar på avfall och återvinning. De lanserar en helt ny kross av märket Lindner på den svenska och norska marknaden. I höst får vi se den på Elmia Avfall & Återvinning.

– Vi har tidigare gjort affärer gällande begagnade maskiner med Lindner och beslutade att även sälja nya maskiner inom ett annat verksamhetsområde, berättar Dan Öberg, säljare på Peters Lastmaskiner.

Dan Öberg tror på avfalls- och återvinningsbranschen och ser att den expanderar.

– Det är en spännande bransch och den växer hela tiden. Vi har som målsättning att bli störst i Sverige och tror att krossarna mer eller mindre kommer sälja sig själva när ryktet börjar gå bland branschfolket, säger Dan Öberg.

Krossen man lanserar är en två-valskross som drivs med hjälp av en motor från det svenska märket Scania. Fördelarna med denna kross är att den har en låg förbrukning med hög kapacitet, menar man på företaget. Samtidigt är den också lätt att lasta. Krossen klarar av allt från kabeltrummor och stubbar till aluminiumskrot och traktordäck.

– Man kan säga att den krossar allt, skrattar Dan Öberg.

Peters Lastmaskiner kommer till Elmia Avfall & Återvinning 2016 för att visa den nya krossen. Fördelarna företaget ser med att ställa ut på mässan är att den lockar rätt folk.

– Vi hoppas kunna träffa våra intressenter på mässan. Just att det är mitt i veckan är väldigt bra, det samlar folk som är intresserade och som är verksamma i vår bransch. De avsätter tid i sitt dagliga arbete vilket gör att vi träffar rätt kunder, avslutar Dan Öberg.

Publicerad
2016-03-03