ILAB Container ställer ut på två fronter

ILAB Container AB jobbar på två fronter under Elmia Avfall & Återvinning. Företaget står både ute och inne under mässan. Ett upplägg som man haft fyra gånger – och som man gillar skarpt. Ute förevisas containrarna praktiskt och inne förses besökarna med teoretisk information och broschyrer. 

Rune Andersson, som har teknik och försäljning som ansvarsområden på ILAB Container AB, känner inte att uppdelningen splittrar dem och berättar att många besökare är nyfikna och intresserade av produkterna.

– Kunderna som kommer hit vill träffa oss personligen. Har det inte hunnits med i vardagen blir detta ett perfekt tillfälle. Sedan vill vi också visa våra nyheter. Vad är det vi tror på själva? Vad är det för skillnad mellan oss och våra kollegor i branschen?

Enligt Rune Andersson är kvalitet och leveranssäkerhet två adelsmärken för ILAB Container AB. Företaget kör med svenskt stål i sina containrar. Sedan har man alltid nya tekniska lösningar på gång.

– Vid årets mässa visar vi sex olika taklösningar, förklarar han och syftar på det knallgula lastväxlarflak som kollegan Marie Löfvén samtidigt förevisar för en grupp mässbesökare.

ILAB Container har på senare år haft mycket fokus på hydrauliken. I det fallet har man skapat flera välkomna lösningar. Företaget erbjuder sedan tidigare hydraulik med borrmaskin och till i år har man utvecklat en fjärrkontroll för samma ändamål.

I och med dessa tekniska framsteg blir de gamla traditionella metoderna med domkraft och vinsch allt mer passé. Vilket bara är naturligt. En del återvinningscentraler har upp emot 25 containrar. Det är förenat med rejäla ansträngningar att veva upp dem för hand.

– Det är hydrauliken med borrmaskin respektive fjärrkontroll som folk tycker är intressant. Detta med att veva är ingen intresserad av längre. Och det är lätt att förstå. Säg att containrarna ska vevas upp manuellt två gånger om dagen. Det blir ett fruktansvärt slitage på kroppen, konstaterar Rune Andersson.

Det här är dessutom ett område som definitivt inte är färdigutvecklat. Arbetsmiljö är något som ILAB Container AB tittar mycket noggrant på. Även i det sammanhanget äger dagarna på Elmia Avfall & Återvinning stor betydelse.

– Här får vi väldigt mycket respons och det är också viktigaste skälet till att vi ställer ut. Det är inte konstruktörerna främst som utvecklar produkterna utan det är användarna och det är dem vi vill nå, avslutar Rune Andersson.

Publicerad
2016-09-28
Bilder
ILAB Containers utställningsområde utomhus. Foto: Anna Hållams/Elmia AB