Electra hos Glasdon en av många nyheter

Det är flitigt med utställarnyheter på Elmia Avfall & Återvinning.
En av dessa bjuder Glasdon på i form av papperskorgen Electra som är framtagen i två olika storlekar – 60 respektive 85 liter.

Modellen är ytterst ergonomisk med dörren framtill, den är byggd helt i återvunnen aluminium och har stadiga sidor i stål.  

– Den är mycket miljövänlig och hållbar. Vi håller också på att göra modellen mer anpassad för källsortering. Vi har färdiga CAD-skisser på hur det skulle kunna se ut med inkastöppningar för olika källsortering. Jag skulle tro att det kan vara klart för lansering senare i höst eller till vintern, konstaterar Johan Utberg, säljare på Glasdon Europe AB. 

Meningen är att det ska dyka upp ännu fler modeller. Glasdon har fått en specialbeställning med inkast ovanifrån och med olika luckor. Så det alternativet kommer också att erbjudas vad det lider eftersom den redan finns utvecklad. Den nuvarande produkten har sin styrka främst i materialet. 

– Styrkan är framför allt att den är stilig och välbyggd. Säga vad man vill om plast, det är ett smidigt och käckt material, men metall ger ett annat intryck. Den är väldigt modern och gångbar i många olika miljöer, deklarerar Johan Utberg. 

Funktionsmässigt är kanske inte Electra särskilt revolutionerande, men tåligheten gör att den lämpar sig väl både för utomhus- och inomhusbruk. Den har så kallad Armortech-beläggning som står emot det mesta. Sedan är den sobra designen ett plus, enligt Johan Utberg. 

– Vill man ha sopsortering i en lite finare miljö, i en galleria exempelvis, där det är synligt för allmänheten, då passar Electra in väl. Men den kan lika gärna stå utomhus i en park eller på en gata. Modellen är allround. Så den satsar vi på nu, framhåller han. 

Svenska Glasdon Europe AB är hemmahörande i Västra Frölunda, men koncernens tillverkning sker i Storbritannien. Förutom papperskorgar är företaget stort på parkbänkar och picknickbord. I utbudet på mässan äger serien Nexus 30, 50 och 100 stor igenkänningsfaktor. Det är papperskorgar för källsortering som man ser lite varstans på allmänna platser. 

– Nexus är renodlad för inomhusbruk. Det är en modell man sätter upp på arbetsplatser, bibliotek, skolor och så vidare. Så visst. Den stöter man på väldigt ofta, intygar Johan Utberg. 

Publicerad
2016-09-28
Bilder
Johan Utberg, Glasdon, bakom nya Electra. Foto: Mediaspjuth/Elmia AB