Delad vägning ger dubbel effekt

Snart går det att väga en lastbil och ett släp ­– utan att behöva flytta ekipaget. Bakom den nya funktionen står Flintab AB som är en av utställarna på Elmia Avfall & Återvinning.

Med bara några dagar kvar till mässan på Elmia förbereder sig Flintab för fullt. Marknadskoordinator Catrin Kruth avslöjar att företaget ska lansera en ny, revolutionerande funktion i Jönköping. Funktionen har man valt att kalla ”delad vägning” och används vid fordonsvägning med släp.

– Man väger bil och släp var för sig och den stora fördelen är att chauffören inte behöver förflytta ekipaget under tiden. Vågen talar även om vilket håll ekipaget rör sig i, vilket enkelt bekräftar in- eller utleverans på anläggningen, säger Kruth.

Fordonsvågen uppges ge ökad driftsäkerhet och underlättar bland annat eventuella serviceåtgärder när en av bryggorna alltid kan hållas i bruk. Bryggorna är tolv meter vardera och ger sammantaget en 24-metersvåg.

– Det ska bli spännande att visa upp funktionen på Elmiamässan. Förhoppningsvis kan vi locka nya potentiella kunder. Även våra nuvarande kunder får upp ögonen för systemet och funktionen i vågen.

Catrin Kruth fortsätter:

– För oss är det viktigt att delta på mässan och visa att Flintab ständigt har utveckling på gång. Vi har jobbat med det här projektet under flera år och äntligen har vi något konkret att visa upp.

Publicerad
2016-09-20
Bilder
Foto: Flintab AB