2018 blir vi större än någonsin.

Produktionsmässorna gjorde succé då fyra av dem gick parallellt under våren 2016. I januari 2017 adderades Elmia Polymer och i juni samma år expanderade de ytterligare med en helt ny mässa inom additiv tillverkning, Elmia 3D.

Till produktionsmässorna hör sedan tidigare Elmia Plåt, Elmia Verktygsmaskiner, Elmia Automation och Elmia Svets och Fogningsteknik. Under 2018 får de alltså sällskap och förstärks av plastbranschens Elmia Polymer och en ny mässa inom additiv tillverkning, Elmia 3D.

Med detta breddas utbudet av produktionstekniker och material för den svenska tillverkningsindustrin. De parallella produktionsmässorna skapar en gemensam plattform för visionärt tänkande där branscher kopplas samman, synergier tydliggörs och affären är i fokus.

 


Klicka på kartan för större version.

Produktionsmässornas inriktningar

Här kan du läsa mer specifikt om varje Produktionsmässa samt länka dig vidare till mässornas egna webbplatser för mer information.

Elmia Automation

Elmia Automation är Sveriges ledande automationsmässa för tillverkningsindustrin som visar de senaste lösningarna i drift. Det är en renodlad mässa som ger en komplett översikt av systemintegratörer, komponent- och robotleverantörer.

Elmia Automation
Vidare till Elmia Automations hemsida för mer information

 

Elmia Svets och Fogningsteknik

Elmia Svets och Fogningsteknik är den ledande branschmässan med nyheter och morgondagens teknik. Här är helt enkelt allt samlat som har med svetsning och fogning att göra, även andra typer av fogningsteknik som limning, nitning och tejpning. Mässan arrangeras i nära samarbete med Svetskommissionen.

Elmia Svets & Fogningsteknik
Vidare till Elmia Svets hemsida för mer information

 

Elmia Verktygsmaskiner

Elmia Verktygsmaskiner är en komplett produktionsteknisk mässa med allt inom verktygsmaskiner, verktyg och mätteknik. Mässan arrangeras tillsammans med våra samarbetspartners SVMF (Sveriges Verktygsmaskinaffärers förening) och MTAS (Machine & Tool Association of Sweden).

Elmia Verktygsmaskiner

Vidare till Elmia Verktygsmaskiners hemsida för mer information


Elmia Plåt

Elmia Plåt är en renodlad plåtmässa för plåtindustrin med utställare som visar maskiner i drift och produkter för bland annat pressning, bockning, stansning, klippning, skärning och ytbehandling. Även leverantörer av material, kringutrustning och efterbearbetning kommer finns på plats.

Elmia Plåt 

Vidare till Elmia Plåts hemsida för mer information

 

Elmia Polymer

Elmia Polymer är Skandinaviens största renodlade mässa för plast- och gummiindustrin och erbjuder ett högtklassigt utbud inom områdena formsprutning, extrudering och kompoundering. Här visas den senaste tekniken och maskiner på mässgolvet är i drift.

Elmia Polymer

Vidare till Elmia Polymers hemsida för mer information

 

Elmia 3D

Elmia 3D är en ny mässa med det senaste inom additiv tillverkning. Här möter du maskintillverkare med maskiner för produktion i både plast och metall som garanterat ger dig nya idéer. Mässan har premiär 15-18 maj 2018 och blir unik i sitt sammanhang då den arrangeras parallellt med de andra Produktionsmässorna på Elmia. 

Elmia 3D