Nyheter från våra utställare

YASKAWA Nordic AB
Skicka ett SMS till MotoMini som skriver ut det på sin lilla whiteboard.
16 maj 2018 Läs mer
Cobots Sweden AB
Intresset växer starkt för kollaborativa robotar, inte för minst transport och logistikroboten MiR.
14 maj 2018 Läs mer
SCHUNK Intec AB
När människor och robotar arbetar tillsammans krävs det intelligenta och säkra gripdon. I tekniska studier har SCHUNK visat vad som är viktigt för produkter som arbetar just i gränssnittet mellan människa och robot, vilka säkerhetsaspekter som måste uppfyllas samt vad som redan är realiserbart med dagens teknik. SCHUNK visar på Elmia Automation vad som kan åstadkommas med framtidens teknik, och då inte teknik som ligger alltför långt fram.
08 maj 2018 Läs mer
SCHUNK Intec AB

Med gripdonet EGP-C från SCHUNK ges marknaden möjlighet att använda det första certifierade gripdonet för kollaborativa applikationer.

08 maj 2018 Läs mer
SCHUNK Intec AB
SCHUNK eGrip är världens första automatiska designverktyg för additivt tillverkade grip-fingrar. Redan utifrån relativt knapphändiga data, kan SCHUNK eGrip helt självständigt fastställa den optimala 3D-formen, priset och leveranstiden. Det licensfria webbverktyget från SCHUNK, förkortar konstruktions- och beställningstiden för måttbeställda gripfingrar till femton minuter.
08 maj 2018 Läs mer
SCHUNK Intec AB

SCHUNK bygger ut sitt mekatroniska 24 V modulsystem genom att erbjuda ett viktigt tillval som gör det ännu enklare att byta från pneumatiska lösningar till smart 24 V-teknik. De kompakta SCHUNK ELP linjärmodulerna för 24 V kan nu fås med elektriskt aktiverad håll-broms.

08 maj 2018 Läs mer
SCHUNK Intec AB

Konstant spännkraft, minimala underhållskostnader samt hög energieffektivitet och produktivitet säkerställs med den mångsidiga kraftsvarvchucken SCHUNK ROTA NCA. Tack vare den stora chuckgenomgången för automatiserad stångmatning och det generösa inspänningsområdet, täcker denna viktreducerade svarvchuck extremt många användningsområden. Chuckkroppens speciella geometri gör det lätt att komma åt verktygen, vilket innebär att ROTA NCA är särskilt lämplig att använda i moderna svarv- och fräsmaskiner.

 

08 maj 2018 Läs mer
SCHUNK Intec AB

SCHUNK utökar sitt produktsortiment med en avtätad 6-backschuck med pendelbackar, för deformationskänsliga arbetsstycken. Det speciella tätningssystemet på SCHUNK ROTA-NCR-A:s kolvar och fintandade backar gör att fett inte spolas ut och att inspänningskraften inte försämras. Hög noggrannhet säkerställs även vid låga inspänningskrafter. Dessutom hindrar avtätningen spån och smuts från att tränga in i chuckkroppen.

 

08 maj 2018 Läs mer
SCHUNK Intec AB

Det elektriska nollpunktssystemet VERO-S NSE-E mini 90 från SCHUNK spänner fast och positionerar arbetsstycken, komponenter och palletter på under 1 sekund med repeter-noggrannhet bättre än 0,005 mm.

08 maj 2018 Läs mer
SCHUNK Intec AB
Med det intelligenta parallellgripdonet EGL PROFINET skapar marknadsledande SCHUNK nya möjligheter för uppkopplade grip system. EGL är världens första PROFINET-certifierade gripdon med integrerad elektronik där intelligent styrning och hög gripkraft kombineras.
07 maj 2018 Läs mer
Metal Work Sverige AB

EB80 för livsmedelsindustrin. Syntesi luftbehandling. Ny serie F-NSF.

04 maj 2018 Läs mer
RT Robotics AB
Rethink robotics kollaborativa robot Sawyer har landat i Sverige. Detta är en vidareutveckling av världens första kollaborativa robot Baxter.
03 maj 2018 Läs mer
SIGBI System AB
HGW 1033 heter den trådlösa, 10,1 tum stora operatörspanelen med multitouch, integrerat nödstopp, en låg vikt och WLAN-kommunikation.
02 maj 2018 Läs mer
SIGBI System AB
Servostep är stegmotorn med integrerad driver, absolut multiturnenkoder och integrerat PLC
02 maj 2018 Läs mer
YASKAWA Nordic AB
Liten, snabb, lätt att använda och lönsam. Det är ledorden bakom utformningen av vår serie med mångsidiga och flyttbara stationer för robotsvetsning.
30 april 2018 Läs mer
SIGBI System AB
Hårdvaran S-DIAS från SIGMATEK kombinerar en hög kanaltäthet med hög prestanda, mekanisk stabilitet och enkelt handhavande. 1280 inputs scannas av på < 60 µs.
25 april 2018 Läs mer
SC Scandinavia

Nytt interaktivt sätt att göra analyser inom FEM, Värme, Flöde och Modala simuleringar.

23 april 2018 Läs mer
YASKAWA Nordic AB
Yaskawa har tagit fram världens minsta, lättaste och fullt funktionella sexaxliga robot för industriellt bruk.
18 april 2018 Läs mer
YASKAWA Nordic AB
För att realisera en självgående fabrik krävs produkter som är integrerade, intelligenta och innovativa. Yaskawa kallar hela det konceptet för ”i3-Mechatronics”.
16 april 2018 Läs mer
AH Automation AB
Har du funderat på att automatisera delar av din produktion men upptäckt att traditionell automation är för dyr och komplicerad?
13 april 2018 Läs mer
YASKAWA Nordic AB
Flexibel, enkel att använda och mycket pålitlig! GA700 frekvensomriktare är gjord för att underlätta installation, övervakning och felsökning.
12 april 2018 Läs mer
Micro-Epsilon Sensotest AB

Vid produktion av friterad potatis beror faktorer som konsistens, kvalitet och smak i stor utsträckning på tjockleken på potatisskivorna. Om skivorna är för tjocka kvarstår en mjuk kärna och är de för tunna riskerar de att brännas. Därför är det viktigt att kontinuerligt övervaka tjockleken med en skanner som projicerar en laserlinje mot potatisen på transportbandet.

04 april 2018 Läs mer
Micro-Epsilon Sensotest AB

Köksluckor finns i mängder av olika färger. För att garantera att kunden alltid får önskad färg på luckorna görs inspektion av färgen med hjälp av colorSENSOR OT-3-MA-30-16.

04 april 2018 Läs mer
Micro-Epsilon Sensotest AB
Det induktiva mätsystemet EddyNCDT 3060 bygger på virvelströmsteknik och möjliggör snabba, exakta mätningar av förskjutning.
04 april 2018 Läs mer
Micro-Epsilon Sensotest AB

Konfokalkromatiska givare från Micro-Epsilon möjliggör mätning med högprecision på transparenta material i flera skikt och inspection av fina ytstrukturer.

04 april 2018 Läs mer
YASKAWA Nordic AB

Vi kallar den här nya Motomanroboten för en hybrid för att den både kan användas som en ”vanlig” industrirobot, i full hastighet och med upp till tio kg maxlast, och som en samarbetsrobot som kan arbeta i närheten av människor.

03 april 2018 Läs mer
KUKA Nordic AB
- På Elmia presenteras lösningar för din produktion
27 mars 2018 Läs mer
Bihl+Wiedemann Nordic
Bihl+Wiedemann har utvecklat den aktiva fördelaren BWU3577 med integrerat AS-i-chip speciellt för styrning av Festo-ventiler CPE14 / VUVG-L14. Använd den för att enkelt integrera Festo-ventiler i AS-i-nätverket med förmonterade M8-kablar.
23 mars 2018 Läs mer
Bihl+Wiedemann Nordic
Bihl+Wiedemann erbjuder nu AS-i Safety-aktiva fördelare med integrerat AS-i-chip särskilt för säkerhetsbrytare från Schmersal och Pilz.
23 mars 2018 Läs mer
Mitsubishi Electric

På Elmia Automation kommer Mitsubishi Electric att presentera en ny generation robotar – FR-serien. Med dessa robotar befäster man positionen när det gäller noggrannhet och hastighet för små och medelstora robotar.

23 mars 2018 Läs mer
YASKAWA Nordic AB
Genom att kombinera modern mjukvara med avancerad teknik skapar vi möjligheter för framtidens fabriker. Produkter som är integrerade, intelligenta och effektiviserar både prestanda och kommunikation i den ”smarta fabriken”.
21 mars 2018 Läs mer
Mitsubishi Electric
Mitsubishi Electrics GOT2000 serie finns nu i bärbar version med inbyggda fördelar så som:
06 mars 2018 Läs mer
Mitsubishi Electric
Intresset för system där robotar och människan delar arbetsutrymme på olika nivåer blir allt större. Mitsubishi Electric hjälper er att skapa säkra robotsystem, efter era behov, i fyra nivåer.
06 mars 2018 Läs mer
Mitsubishi Electric
Mitsubishi Electric kan nu presentera den nya serien av sina FR-robotar - Den sjunde generationen robotar som befäster positionen när det gäller noggrannhet och hastighet för små och medelstora robotar.
06 mars 2018 Läs mer
Bengtssons Maskin AB
Kombinerar hög lastkapacitet och lätt vikt.
06 mars 2018 Läs mer